Pazartesi, Eylül 16, 2024

Menderes’e turizm atağı hedefi

Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz, Klaros’ta otel sahipleri ve turizmcilerle buluştu. İlçe turizminin gelişmesi ve markalaşmasına yönelik projelerini anlatan Akdeniz, katılımcıların sorularını da tek tek yanıtladı. Menderes’in önemli bir turizm bölgesi olduğunun altını çizen Akdeniz, “Özdere ve Gümüldür’ün birçok tatil beldesinden eksiği yok, fazlası var. Tarihi, doğası ve çevre özellikleriyle bir bütün olarak değerlendirildiğinde turizm, ilçemizin ikinci omurgası olarak kalkınma odağı haline gelecek. Tabi ki alt ve üst yapıyı düzeltmek, beldelerimizi buna uygun hale getirmek gerekli. Hedefimiz, Menderes’i dört mevsim yaşatabilmek ve kazanmasını sağlamak” diye konuştu. 


Özdere Marina projesi 

Otelcilerin sektörel sorunlarıyla birlikte, yapılması gereken yatırımlara ilişkin görüşlerini de dinleyen Akdeniz, “Yabancı yerli turisti bu beldelerimize çekmek için sizlerle işbirliğimiz önemli. Girişim ve yatırımları özendirerek taşıdığımız değeri markalaştırmak zorundayız. Sahil şeridimizin eşi benzeri yok. Bir dönem tüm dünyanın ilgi odağı olan Klaros Antik kenti burada. İnsanımızın tarımsal ve turizm değeri olan üretimi tüm kalitesiyle ortada. Sosyal tesislerimizi artıracağız. Bu manzara ve doğa, otellerimizle ve insanların kullanım alanlarıyla birleşmeli. Özdere Marina projesinin takipçisiyiz. Mutlaka yapacağız. Termal turizmi masaya yatırarak, ilçemize kazandırmak istiyoruz” ifadesinde bulundu. 


Menderes’e Turizm Akademisi

Akdeniz, sektörün nitelikli eleman ihtiyacı ve Turizm Akademisi kurulması önerisini de şu sözlerle değerlendirdi: “Sizlerin görüşleri çok önemli, sektörel sorunlarınız da öyle. Menderes’e bir Ziraat Meslek Yüksek Okulu projemiz var. Turizm Akademisi de güzel bir öneri. Hayata geçirmek için sizlerleyim. Eğer başkanlık fırsatı verilirse bunları birlikte yapacağız.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM