Pazartesi, Ekim 21, 2024

“İYİ Parti Türkiye’nin umudu olacak”

Dr. Vural, Ümit Özlale’nin İzmir’in ve İzmirli’nin hayatına dokunacak, kentin makus talihini ortadan kaldıracak, İzmir’i refaha kavuşturacak projelerle geldiğini aktardı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Dr. Oktay Vural, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dr. Vural, “İYİ Parti, Türkiye’nin her yerinde bu heyecanla, siyaset anlayışıyla Türkiye’de hür ve müstakil siyasetiyle Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıkarak, ama aynı zamanda da milletimizin sorunlarını da çözüme kavuşturmak için güçlenmeye devam ediyor. İYİ Parti’nin de bu gücüyle Türkiye’nin umudu olacağına inanıyorum. Kutuplaşan ülkemizde İYİ Parti, Türkiye’nin umudu” dedi.


“İzmir demokrasiyi yaşayan ve yaşatan kent”

İzmir’in demokrasiyi yaşayan ve yaşatan bir kent olduğunu belirten Dr. Vural, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarına hizmet heyecanı içindeyiz. İYİ Parti olarak bu seçimlerin bizim için iki anlamı var. Yerelde yönetici seçeceğiz. Yerelde belediye başkanı seçerken vatandaş kullandığı oylarla kendi gerçeklerini seçmene ifade edecek. Bir insanın iradesi hem bulunduğu il hem de ülke hakkında görüşlerini aktarma aracı olduğunu hatırlatalım. Dolayısıyla o oyun hangi anlama geldiğini ve bizim hangi amaç için bu oya talip olduğumuzu aktarmak istiyorum” sözlerine yer verdi.


“Biz bu sistemi değiştirmek istiyoruz”

Otoriter sistemi değiştirmek istediklerini belirten Dr. Vural, “Bu sistem milleti kutuplaştırıyor ve millet kendi tercihlerini ifade etmekten uzaklaşıyor. Biz bu sistemi değiştirmek amacıyla ittifak sisteminden uzaklaşarak hür ve müstakil seçime girmeye karar verdik. Ortak değerlerimiz ayrıştırılıp çatıştırılınca huzur ve denge de ortadan kalkıyor. Böylelikle toplumda gerçek ötesi bir algı oluşuyor. Oysa demokrasi ve oy, milletin kendi tercihlerini ortaya koyması demek. Milletin geleceği ile ilgili karar veren millet olmalı” dedi.


“Önemli olan İzmir’in kazanması”

İYİ Parti’nin İzmirlilerin tercih edebileceği bir parti olduğunu belirten Dr. Vural, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” diyor. İYİ Parti olarak biz vatandaşın hür iradesine talibiz. Buradan yapılan seçimde mesele şunun, bunun kazanması değil. Önemli olan İzmir’in kazanması, milletin kazanması.  Meselenin özü millet biz bu seçimde milletin kazanmasını istiyoruz. Biz vatandaşın kanaatini istiyoruz. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu, emeklinin geçinemediği durumda vatandaşımız kanaatlerini belirtmeli. Yerel seçimler uyarma seçim. Yerel seçimlerde Türkiye’nin gidişatı konusunda gerekli uyarıyı yapmalı. Bu seçimler vatandaşın iradesinin kendi seçimlerini belirtme seçimi. Vatandaş bu yaşananların cevabını elbette verecek” ifadelerine yer verdi.


“İzmir’i refaha kavuşturacak projeler geliyor”

İzmir’in hak ettiği hizmeti alamadığını ifade eden Dr. Vural, Biz İzmirli’nin kazanmasını istiyoruz. Bu yapı içinde bu oylarla İzmirli’nin kendi yaşam kalitesini daha iyi noktaya getirebilecek kadro ve projeleri olan adayı seçmesini istiyoruz. Ümit Özlale, İzmir’in ve İzmirli’nin hayatına dokunacak, kentin makus talihini ortadan kaldıracak, İzmir’i refaha kavuşturacak projelerle geliyor. Demokraside kural, yapamayan gider yapabilecek gelir.  O bakımdan Özlale, İzmir’in temiz kalpli insanlarının daha huzurlu yaşaması ve İzmir’i refaha kavuşturacak projeleriyle hizmete talip. Adayımız, İzmirli’nin kalbine girebilecek bir aday. Hür ve müstakil olarak hiçbir yerde yancı, kuyrukçu olmadan, siyasi bir alternatif olarak Türkiye’nin her yerinde vatandaşın huzuruna çıktık. İzmirli’nin bu hizmete layık olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM