Perşembe, Eylül 19, 2024

Adaylar hangi sandıkta oy kullanacak?

Türkiye’de yerel seçim maratonu başlarken, adayların da nerede oy kullanacağı belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti’nin liderlik için mücadele edeceği üç büyük şehirde adaylar birbirlerinden farklı ilçelerde oy kullanacak.

İzmir’de CHP’nin adayı Cemil Tugay, Karşıyaka’da Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu’nda, AK Parti’nin adayı Hamza Dağ ise Bayraklı ilçesindeki Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu’nda oy kullanacaklar.

11 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu İstanbul’da ise mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu verecek iken, Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum da Kağıthane’deki İMECE Okulu’nda sandığa gidecek.

Ankara’da da yine CHP’nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkan ve yeni dönem için adayı Mansur Yavaş, Çankaya’da Ümitköy İmam Hatip Lisesi’nde, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da Keçiören’de Kocatepe İlkokulu’nda oylarını verecekler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM