Pazar, Kasım 10, 2024

Alarko Holding’den girişimcilik ekosistemine katkı

Toplumsal hayatın ve iş dünyasının dönüşümüne öncülük eden projeleriyle fark yaratan Alarko Holding’in, geçtiğimiz yıl Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği Girişim Öncüleri Projesi’nin yeni dönemi başladı. Kadın girişimci adaylarını, 21. yüzyılın gerektirdiği yetkinliklerle donatarak iş yaşamına aktif katılımlarını artırmayı amaçlayan proje, daha üretken ve daha kapsayıcı bir dünya hedefi doğrultusunda girişimcilik ekosistemin gelişmesine katkıda bulunuyor. Yıl sonunda bin 400’ü aşkın kadın girişimci adayına ulaşmayı hedefleyen projenin ilk yılı olan 2023’deki sonuçlara göre 2,5 kat sosyal değer elde edildi. 


İkinci modül eğitimler 5 Nisan’da başvuruya açılacak

Eğitim ve destek etaplarıyla kadınların girişimciliğini destekleyerek iş hayatında daha etkin bir rol oynamasına katkıda bulunan projenin ikinci yılında 51 ilden, 337 kadın girişimci adayı mart ayında gerçekleşen ilk modül eğitimlerini tamamladı. 5 Nisan’da başvuruya açılacak ikinci modül eğitimler ise 24 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dijital pazarlamanın temelleri ve dijital pazarlama içeriklerinin üretimi için kullanılan araçlar konularında teorik ve pratik içeriklerin anlatılacağı eğitim, ‘Tasarım Odaklı Düşünme’, ‘Finansal Okuryazarlık’, ‘Dijital Okuryazarlık’, ‘Etsy’, ‘Canva’, ‘Markalaşma’, ‘Girişimcilik’ gibi konuları kapsıyor. Bu yıl, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde yüz yüze eğitimlerle de desteklenecek projede yıl sonunda bin 400’ü aşkın kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

Projenin ikinci etabında ise ‘Üretimin Öncüleri’ adı verilen bir açık çağrı ile deprem bölgesinde imalat, tarımsal üretim, hizmet ve dijital üretim alanında faaliyet gösteren girişimci kadınlara ayni destek sunulacak. Eğitimleri tamamlayan kadın girişimciler, iş planlarını jüri karşısında sunarak hayallerine doğru büyük bir adım atacaklar.


Projenin ilk döneminde 2,5 kat sosyal değer elde edildi

Alarko Holding’in kapsayıcı girişimcilik ekosistemini teşvik etme taahhüdünün en somut projelerinden biri olan ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Eşitsizliklerin Azaltılması’ hedeflerine doğrudan katkı sağlayan programın ilk yılında 420 kadına eğitim desteği, projenin finalinde gerçekleştirilen fikir maratonunda dereceye giren 3 kadın girişimci adayına ise teknoloji desteği sunuldu.  Projenin 2023 yılına dair verimliliğini ölçmek amacıyla gerçekleştirilen sosyal etki analizinin sonuçlarına göre, kadınların yüzde 62’si ilk defa bu tür eğitimlere katıldığını belirtirken, eğitimlerden memnuniyet skoru yüzde 90’ın üzerinde gerçekleşti.

Proje katılımcılarından bir işletmesi veya girişimi olmayanların yüzde 65’i, Girişim Öncüleri Projesi sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimler sayesinde bir girişim veya şirket kurmayı düşündüklerini belirtti. Yeni bakış açıları kazandırarak, kadınların girişimcilik ruhlarını geliştirmelerine yardımcı olan Girişim Öncüleri Projesi’nin SROI değeri (yatırımın sosyal getirisi) 2,51 olarak kaydedildi. Bir başka deyişle, proje bütçesi üzerinden 2,5 kat sosyal değer elde edildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM