Pazartesi, Eylül 16, 2024

Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon yüzde 2,4’e geriledi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) Euro Bölgesi ve AB Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Buna göre, Verilere göre, Euro Bölgesi’nde şubatta yüzde 2,6 olan yıllık enflasyon martta yüzde 2,4’e indi. TÜFE, martta aylık bazda yüzde 0,8 oldu. AB’de ise şubatta yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon, martta yüzde 2,6’ya geriledi. AB’de TÜFE, martta aylık bazda yüzde 0,7 olarak tespit edildi.

Verilere göre enflasyon mart ayında; Litvanya’da yüzde 0,4, Finlandiya’da yüzde 0,6 ve Danimarka’da yüzde 0,8 seviyesinde gerçekleşti. En yüksek enflasyon oranları sırasıyla, Romanya yüzde 6,7, Hırvatistan yüzde 4,9,  Estonya ve Avusturya’da ise  yüzde 4,1 oldu. Şubat ayına kıyasla, yıllık enflasyon on üç üye ülkede düşerken, dörtünde sabit kaldı ve on ülkede arttı.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 1,76 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmetleri, yüzde 0,53 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,3 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken enerji ürünleri yüzde 0,16 geriledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM