Cumartesi, Eylül 21, 2024

Türkiye ve Avrupa’da yoğun ekonomi mesaisi

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye ekonomi gündemini 22-26 Nisan haftasında yoğun bir ekonomi mesaisi bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 22 Nisan Pazartesi günü Tüketici Güven Endeksi, Hizmet Üretim Endeksi, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları verilerini paylaşacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise salı günü tüm ülkede sevinç ve coşku ile kutlanacak. Ülke genelinde pek çok etkinlik ve kutlama düzenlenecek.

TÜİK, 24 Nisan Çarşamba günü, Hanehalkı Yurt İçi Turizm ve Hizmet Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini duyuracak. TCMB ise aynı gün içinde İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri, Konut Fiyat Endeksi ve Yatırım Eğilimi İstatistiklerini paylaşacak. 25 Nisan Perşembe günü TÜİK, Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 26 Nisan Cuma günü Kurulan Kapanan Şirketler istatistiklerini yayımlayacak.


Eurostat yayın takviminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) 22 Nisan- 5 Mayıs arasındaki yayın takvimini paylaştı. Paylaşılan yayın takvimine göre Eurostat, 22 Nisan Pazartesi günü 2023 yılının Genel Devlet Açığı ve Borcu, 2023’ün 4. Çeyrek Devlet Borcu ve 2023’ün 4. Çeyrek Hükümet Açığı verileri açıklayacak. 23 Nisan Salı günü ise 2023 yılı Ulusal Hesaplardaki İstihdam İstatistikleri, İç Su Yolu-Yük Taşımacılığı, Q3/2023 ve 2023 yılı Avro Bölgesi Dışı Mal Ticareti istatistiklerini duyuracak. Eurostat 24 Nisan Çarşamba günü, 2023 yılı İşgücü Girdi Endekslerine Genel Bakış verilerini, 25 Nisan Perşembe günü ise 2023 yılı İşgücü Anketi Yıllık Verilerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM