Cumartesi, Eylül 21, 2024

Atatürk’ün çocukları 23 Nisan’ı neşeyle kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 96 yıldır çocuk bayramı olarak kutlanmaya devam ederken bu yıl da resmi törenler ve etkinliklerle tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yurdun her yanında törenler düzenlenirken, çocukların gösterilere renkli görüntülere sahne oldu. Bakanlar, valiler, belediye başkanları ve siyasiler ise koltuklarını bir günlüğüne çocuklara devretti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı. Öte yandan Anıtkabir’e ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki öğretmen ve öğrenciler gerçekleştirdi. Tekin, başkanlığındaki bakanlık bürokratları, öğretmen temsilcileri ve öğrencilerden oluşan heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Tekin’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir, resmi törenlerin ardından halkın ziyaretine açıldı. Anıtkabir, bu özel günde Ata’ya vefa ziyaretleri kapsamında milyonlarca ziyaretçisini ağırladı. Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde de tören düzenlendi. Törende Kurtulmuş, Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


Taksim’de resmi tören düzenlendi

İstanbul Valiliği’nce düzenlenen törende, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kısa bir konser verirken, Ümraniye TEV Zahide Zehra Garring Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı sonrasında anıta çelenk bırakıldı. Resmi törenin bitmesi ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yeni bir tören daha yapıldı. Daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı. Ardından bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıta çelenk sundu.


İzmir’de 23 Nisan heyecanı şehrin dört bir yanını sardı

Geleceğin teminatı olan çocuklarla özdeşleşen bayram İzmir’de de, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Törende İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, öğrencileri selamladı. Törene İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, rektörler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda ilkokul öğrencileri ’Türkiye’m’ gösterisi, ortaokul öğrencileri ‘Efeler’ ve ‘Adım Adım Anadolu’ gösterisini sundu. Tören ortaokul öğrencilerinin ‘Kırmızı Beyaz Flama’, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ise ‘Dalgalan Şanlı Bayrağım’ gösterileriyle sona erdi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, gün boyunca kentin dört bir yanında farklı etkinliklerle devam etti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM