Cumartesi, Eylül 21, 2024

Egeli akademisyenden bilim dünyasına katkı

Egeli akademisyen ‘Topraklayıcı Bebek Arabası’ ve ‘Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi’ konulu projeleri ile patent almaya hak kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Tuna Oran, ‘Topraklayıcı Bebek Arabası’ ve ‘Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi’ projeleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Faydalı Model Belgesi’ almaya hak kazandı. Prof. Dr. Oran’ın patentini aldığı buluşlar hem sağlık sektörünü hem de çocuklu aileleri olumlu yönde etkileyecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da Prof. Dr. Oran’ı makamında ağırlayarak kendisine tebriklerini iletti. Prof. Dr Oran’ın patent alan projelerinin topluma fayda sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kalitesi tescillenmiş bir araştırma kurumu olan üniversitemiz bünyesindeki yetkin akademisyenlerimiz bilim dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.


Topraklayıcı bebek arabası

Bebek arabalarının modern şehir hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oran, ‘’Gelişen teknoloji ile bu arabaların hafif, taşınabilir, katlanabilir özellikte olanları üretilmiştir. Böylelikle kalabalık ve yoğun trafik altında apartman dairelerinden ve alışveriş merkezlerinden oluşan modern şehir hayatında bebek arabası nerdeyse her bebek için bir zorunluluk haline gelmiştir. Böylelikle, topraklayıcı bebek arabası ile bebek ve bebek arabasını kullanan anne, baba veya diğer kişilerin topraklanması aynı anda gerçekleşebilecek” diye ekledi.


Obstetrik ve jinekolojik müdahale ünitesi

Obstetrik ve jinekolojik müdahale ünitesinin hem sağlık hizmeti alan hem de sağlık çalışanları için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Oran, “Kliniklerde, müdahale odalarında yapılacak olan randevulu obstetrik ve jinekolojik uygulamalar ile acil gelişen durumlarda sağlık çalışanlarının gerekli teknik malzemelere ve yedek cerrahi aletlere hızlı ulaşmasını ve bunları kendisine yakın bir şekilde konumlandırmasını sağlayacak bir müdahale ünitesi tasarladık. Bu patent ile hem sağlık hizmeti alanının hem de sağlık çalışanlarının güvenliğini ve konforunu ön planda tuttuk” ifadesinde bulundu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM