Cuma, Eylül 20, 2024

Uçak: ‘Turquality Projesi’ni 2024’te hayata geçiriyoruz

Birliğin, 2023 yılı sonunda da ihracat rekoruna imza attığını belirten Uçak, “Yüzde 7’lik artışla 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracatı kayıt altına aldı” dedi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 2023 Yılı olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Birliğin, 2023 yılı sonunda da ihracat rekoruna imza attı. Yüzde 7’lik artışla 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracatı kayıt altına aldı. 805 üye firmanın 128 ülke ve bölgeye, 100’ün üzerinde farklı ürün grubunda dünyanın her bir köşesine yaptıkları ihracat hepimizin göğsünü kabarttı. 2020 yılında başlattığımız UR-GE Projemiz Türkiye genelindeki 619 proje arasında en başarılı projeler arasına girdi. 2024 yılında Meyve Sebze Mamulleri sektöründe son derece önemli bir tanıtım atağı olan ‘Turquality Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak ve pazarlamak için fuar ve heyet etkinliklerine de hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.


“Kalıntısız ürün yönetimi için çalışmaya devam ediyoruz”

Yurt içinde de sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında üretimin kalite ve miktarının devamlılığı, kalıntısız ürün yönetiminin sağlanması için; ‘Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz’, ‘Gıda Kayıplarının Tespiti’ ve ‘Akdeniz Meyve Sineği ile Biyoteknik Mücadele’ projelerini kesintisiz sürdürdüklerini belirten Uçak, “Bu ay başında, ilki büyük ilgi gören ve gelecek nesilleri tarımsal faaliyetlere teşvik eden ‘Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı’nı yeniden başlattık. Kurduğumuz ekiplerle üyelerimizi ziyaretlere kesinti vermeden devam ettik. Projelerimizi anlatmaya, sorunlarınızı dinlemeye çalıştık. Ziyaret sayımızı arttırmak için bazı giderlerimizden kısarak ikinci bir araç satın aldık. Bazı engelleri ortadan kaldırdık. Bazıları için hala yoğun uğraşlar veriyoruz” dedi.

İki kategoride 10 firma ödüllendirildi

Genel kurulun hemen sonrasında 2023 yılında üyeleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 firmaya plaket verildi. Yaş meyve sebze kategorisinde ödül alan firmalar; “Uçak Kardeşler Gıda Anonim Şirketi, PİA-FRUCHT Gıda Lojistik ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Enjoy Trade Gıda İhracat İthalat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kölla Turkey Tarım ve Gıda Ticaret Anonim Şirketi ve Cena Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri Sanayi Anonim Şirketi.”

Meyve ve sebze mahsülleri kategorisinde ödül alan firmalar ise; “Treko Gıda Sanayi Anonim Şirketi, Sibaş Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Euro İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yonca Gıda Sanayi İşletmeleri İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ve Lidya Konservecilik Müteahhitlik İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM