Cuma, Eylül 20, 2024

Ekonomide yeni hafta hareketli geçecek

Türkiye’nin ekonomisini 13-17 Mayıs haftasında yoğun bir gündem bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 13 Mayıs Pazartesi günü, Ticaret Satış Hacim Endeksini ve Ciro Endekslerini açıklayarak başlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ödemeler Dengesi İstatistiklerini, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini, TCMB Analitik Bilançosunu, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini, İç İşleri Bakanlığı (İB) ise İkamet İzinleri, Düzensiz Göç ve Geçici Koruma İstatistiklerini paylaşacak.

TÜİK, 14 Mayıs Salı günü Kümes Hayvancılığı Üretimi ve Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini yayımlayacak. Yine aynı gün içinde TCMB, Havalimanı İstatistiklerini açıklayacak. 15 Mayıs Çarşamba günü ise TÜİK, İstatistiklerle Aile, Ücretli Çalışan ve Doğum İstatistiklerini paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da (HMB) Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu yayımlayacak.


TÜİK, Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerini açıklayacak 

TÜİK, 16 Mayıs Perşembe günü Hizmet Üretim Endeksini, Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerini ve Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. Gün içinde TCMB, Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcunu, Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını yayımlayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise Bankacılık Sektörü Kredi ve  Bankacılık Sektörü Takipteki Alacak Bilgilerini paylaşacak.

Haftanın son iş günü ise TÜİK, İş Gücü İstatistiklerini, İstatistiklerle Gençlik ve Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. Yine aynı gün içinde TCMB, Kısa Vadeli Dış Borç İstatistiklerini, Konut Fiyat Endeksini, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. BDDK ise Varlık Yönetim Şirketleri Verilerini, Faktoring Şirketlerine Ait Bilanço Tablolarını, Finansal Kiralama Şirketlerine Ait Bilanço Tablolarını ve Finansman Şirketlerine Ait Bilanço Tablolarını yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM