Pazartesi, Eylül 16, 2024

İzmir’e yeni haftada fuar ve festival dopingi

İzmir, yeni haftada iki farklı fuara ve üniversitelileri buluşturacak olan İZTÜFEST’e ev sahipliği yapacak. Olivtech-Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın 11’incisi 23-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek. İzmir Kahve Fuarı ise 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde sadece sektör profesyonellerinin ziyaretine açık olacak. Kahve tutkunları fuarı 25-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaret edebilecek. Her iki fuarda fuarizmir’de gerçekleştirilecek.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü’nde 21-24 Mayıs’ta gerçekleşecek İZTÜFEST ise binlerce üniversiteliyi buluşturacak. Ayrıca ESBAŞ ve KalDer İzmir Şubesi iş birliğinde 21 Mayıs Pazartesi günü ESBAŞ Teknoloji Merkezi’nde 4. Mükemmellik Zirvesi düzenlenecek.


Haftalık veri takvimi yoğun

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 20 Mayıs Pazartesi günü Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Uluslararası Yatırım Pozisyonu ve Yurt Dışı Portföy Yatırım İstatistiklerini paylaşacak. TÜİK 21 Mayıs Salı günü Motorlu Kara Taşıtları ve Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini yayımlayacak. 22 Mayıs Çarşamba günü TÜİK, İşgücü Girdi Endekslerini duyuracak. TÜİK aynı 23 Mayıs Perşembe günü Tüketici Güven Endeksi ve Yapı İzin İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini duyuracak. 24 Mayıs Cuma günü TÜİK Bitkisel Üretim 1. Tahmini verilerini yayımlayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aynı gün içinde Kurulan Kapanan Şirketler istatistiklerini açıklayacak.


Avrupa’nın ekonomi gündeminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 20 Mayıs’ta 2023 yılı Bal Ticareti verilerini açıklayacak. 21 Mayıs’ta ise 2024 yılının mart ayına ilişkin Uluslararası Mal Ticareti verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Eurostat tarafından 2024 yılının mart ayına ait İnşaat Sektöründe Üretim ve Ödemeler Dengesini paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM