Pazar, Eylül 8, 2024

TSPB’nin ilk kadın başkanı Pamir Karagöz oldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) 24. Olağan Genel Kurul toplantısı, sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.  TSPB’nin Olağan Genel Kurul toplantısına Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı, Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu genel müdürlerinin yanı sıra Türkiye Sermaye Piyasaları Yönetim Kurulu ve TSPB üyeleri katıldı.

Seçimli olan TSPB 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında QNB Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pamir Karagöz TSPB tarihinde ilk kadın başkanı olarak seçildi. TSPB’nin yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı Karagöz, “Finans sektörünün en kapsayıcı meslek örgütü olan TSPB olarak sektörümüze güçlü katma değer sağlayan etkinliklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin önümüzdeki 2 yıl boyunca görev yapacak Yönetim ve Denetleme Kurulu ile Disiplin Komitesinde yer alacak liste belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı E. Pamir Karagöz ve Başkan Vekili; Okan Aksu’nun yer aldığı listede üyeler ise şöyle:  Yılmaz Arısoy,  Hasan Rıfat Topkar, Atila Yanpar, Gökçen Yaman AKGÜN, Murat Onuk, İ. Gökşin Duruköy, İ. Gökşin Duruköy, Yaşar Bahçeci, Prof. Dr. Güler Aras,Hacer Dilek Türker Uludağ. Denetleme Kurulu’nda; M. Selim Yazıcı, Eralp Arslankurt, Gülbin Çakır Özkaptan, Alim Telci, Çağan Erkan Disiplin Kurulu’nda ise Selen Derin, Z. Ergun Türeoğlu, İbrahim Sencan Derebeyoğlu, M. Emin Özer ve Mehmet Ahkemoğlu yer alıyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM