Pazar, Temmuz 7, 2024

Yiğit: Büyüklerimiz, çınarlarımızla gurur duyuyoruz

Balçova BelediyeBaşkanı Onur Yiğit, beden ve zihin sağlığı konusunda çeşitli eğitimler veren Olgun Gençlik Merkezi’nde 65 yaş üstü kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerlerle satranç oynayan, şiir okuyan ve sohbet eden Yiğit, “Yıllarını ülkemize hizmet etmek için adamış büyüklerimizi burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Misafir olmalarının yanında oldukça faydalı eğitimler alma imkanına sahip oluyorlar. Onlarla zaman geçirmek çok güzel. Çınarlarımız değerlerimizdir. Onlarla gurur duyuyoruz. İyi ki varlar” dedi.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.


Hedef Alzheimer’ı önlemek

Merkezde haftada birer gün zihin çalıştırıcı akıl-zeka oyunları, drama, sandalye voleybolu, satranç, teknolojik cihaz semineri, İngilizce, yazı atölyesi ve hafıza eğitimleri gerçekleşiyor. İki gün de spor-egzersiz eğitimlerinin yapıldığı merkezin uzman eğitmenleri, “Zihin ve beyin çalıştırıcı eğitimlerimiz, Alzheimer’ın önlenmesine ya da gecikmesine yardımcı oluyor. Bu eğitimler sayesinde görsel ve kelime hafızasını diri tutmaya çalışıyoruz. Sandalye voleybolu ile spor-egzersiz eğitimlerimiz de beden ve kas çalışımına katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra eğitimlere katılan kursiyerlerimizde psikolojik iyilik hali ve işe yararlılık durumunu görüyoruz” diye konuştu. Eğitmenler Balçova’da ikamet edenlerin yararlanabildiği tüm eğitimlerin ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM