Cuma, Eylül 20, 2024

 İşsizlik rakamları bugün açıklanıyor

işsizlik

Türkiye’nin ekonomi gündemi 10 Haziran ile başlayan haftada yoğun geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 10 Haziran Pazartesi günü Sanayi Üretim Endeksi ve İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. 11 Haziran Salı günü TÜİK, Hanehalkı Tüketim Harcaması, Ticaret Satış Hacim Endeksi ve Ciro Endeksleri olmak üzere üç farklı veri yayımlayacak. TCMB ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları, TCMB Analitik Bilanço ve Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini paylaşacak. TÜİK 12 Haziran Çarşamba günü Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, Dış Ticaret Endeksleri ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu istatistiklerini yayımlayacak. 

TÜİK, 13 Haziran Perşembe günü Kümes Hayvancılığı Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi ile Konut Satış İstatistiklerini paylaşacak. TCMB ise Kısa Vadeli Borç İstatistikleri, Menkul Kıymet İstatistikleri, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. 14 Haziran Cuma günü TÜİK, Hizmet Üretim Endeksi, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Ücretli Çalışan İstatistikleri ve Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistiklerini paylaşacak. TCMB aynı gün içinde Uluslararası Yatırım Pozisyonu ve Yurt İçi Doğrudan Yatırım İstatistiklerini yayımlayacak.


İzmir’in gündeminde neler var?

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi tarafından 10 Haziran Pazartesi günü ‘Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında Türkiye Ekonomisi’ paneli düzenlenecek. İzmir Valiliği İzmir İktisat Kongresi Binası Büyük Salonu’nda saat 17.00-19.00 arasında gerçekleştirilecek etkinlik, alanında uzman isimleri buluşturacak. Panelde, Türkiye ekonomisinin güçlü ve zayıf yönleri, döngüsel ekonomi ve sanayideki küresel trendler masaya yatırılacak. İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ise mesleğe ilişkin yasanın yayınlanmasının 35. yılı nedeniyle, 13 Haziran Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10:00’da çelenk töreni gerçekleştirecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM