Cumartesi, Eylül 28, 2024

Hazır giyimciler öğrencilere mesleklerini anlattı

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) paydaşlığında başlatılan ‘Mesleğim Geleceğim, Sanayi ve Meslek Liseleri Güç Birliği Projesi’nin devamı niteliğindeki ‘Moda Tasarımı Alan Seçiminde Sektör ve Üniversite İş Birliği ile Lise Öğrencilerini Bilgilendirme Projesi’ gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksek Okulu, EGSD ve EHKİB iş birliğinde yürütülen proje kapsamında Bornova Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman MTAL, Bornova Mimar Sinan MTAL, Bayraklı Ali Osman Konakçı MTAL ziyaret edildi.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülseren Haylamaz ile son sınıf öğrencilerinden Can Atasay okul ziyaretlerine katılarak sunum yaptılar. Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kunt EGSD’yi temsilen ziyaretlere katılırken, EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Bağcı da ziyaretlerde bulundu.


Bağcı: Sektörün yetişmiş iş gücüne ihtiyacı var

Bağcı, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün yetişmiş iş gücüne çok ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Kunt ise 9,10 ve 11’inci sınıf Moda Tasarımı Teknolojisi bölüm öğrencilerine sektörel bilgilendirmede bulunarak meslek lisesi öğrencilerinin sektöre dair sorularını yanıtladıklarını ifade etti.

Öğretim Görevlisi Gülseren Haylamaz da bu proje ile amaçlarının gençlerin moda tasarımı alanını seçmesini sağlamak ve onlara bilinçli kariyer adımlarının oluşumu için sektör hakkında bilgi vermek olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM