Pazartesi, Haziran 24, 2024

Kalfa, mali müşavirlerin yer alacağı GSYF kurmayı hedefliyor

Geçtiğimiz günlerde robotik muhasebe yazılımı Mihsap ile birleşme kararı aldığını duyuran Kalfa, mali müşavirlik ofislerinin dönüşümünü hızlandıran dijital ve finansal çözümler ile Türkiye’nin KOBİ kalkınmasında itici güç olma yolunda ilerliyor.

Kalfa’nın yakın dönem hedefleri arasında, Kalfa için mali müşavirlerin de dahil olabileceği bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurmak ve ayrıca mali müşavirlerin tahsilat süreçlerini kolaylaştıracak finansal çözümler için iş birlikleri geliştirmek var.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kalfa Kurucu Ortağı Demirhan Şener, “KOBİ’nin doğal danışmanı olan mali müşavirlerin operasyon yüklerinin hafifletilmesi ve üstlenilmesi, hizmet çeşitliğinin KOBİ’lere katma değer sağlayacak hizmetlerle genişletilmesi; Türkiye’de KOBİ kalkınmasının hızlandırılması açısından çok kritik. Sektöre sunduğumuz ve çok yakın zamanda sahaya çıkmasını planladığımız dijital ve finansal çözümler, bu bağlamda mali müşavirlik ve muhasebe sektöründe dönüşüm yaratarak, KOBİ’ler üzerinden Türkiye ekonomisine doğrudan fayda sunmak üzere tasarlanmış çözümler” dedi.

En önemli gündemlerinden birinin mali müşavirlerin de ortak olabileceği, sadece Kalfa’nın yer aldığı bir GSYF kurmak olduğunu ifade eden Şener, “Bu mali müşavirlerimize özel avantajlı GSYF’mize tüm mali müşavirlerimizi ortak olmaya, Kalfa’yı birlikte geliştirmeye ve yaratılan değeri birlikte paylaşmaya davet ediyoruz. Kalfa müşterisi mali müşavirlerimizin GSYF’mize çok avantajlı ve ciddi iskontolu şartlarla ortak olmalarını sağlayacağız, bir imece veya lonca mantığı ile Kalfa’yı geliştirmeyi planlıyoruz” diye belirtti.


Şafak: 60 bin mali müşavir ofisinin tamamına ulaşacağız

Mihsap Kurucusu Çağrı Şafak ise mali müşavirlik mesleğinin kronikleşmiş sorunlarına çözüm geliştirmek için yürüttükleri faaliyetlere önemli bir ivme kazandıracaklarının altını çizerek, “Artık mali müşavirleri ileri teknolojiye sahip çözümlerle buluşturma zamanı. Türkiye’de 60 bin mali müşavirlik ofisi var. Önümüzdeki 3 sene içinde bu ofislerin tamamına, tek tek her bir ürünümüzle dokunacağız. Bugün ülkemizdeki meslektaşlarımızın yaşadığı, dijitalleşememek, iş yükü ve personel bulamamak gibi zorlukları, Almanya, Hollanda, Belçika, Romanya, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerdeki mali müşavirler de yaşıyor. Biz bu problemleri mevzuatın en kompleks olduğu, değişimin en hızlı olduğu ülkede çözüyoruz. Mali müşavirlerimizin bilgi birikiminin Kalfa’ya aktarılmasıyla birlikte, Türkiye’deki dönüşümü başardığımız zaman, bu globalde de başarabileceğimizin göstergesi olacak” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM