Pazar, Haziran 30, 2024

Puccini, ölümünün 100. yılında konserle anılacak 

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, Institut français Türkiye- İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü 21.00’de İzmir Tarihi Agora’da yapılacak ‘Ölümünün 100.Yılında Puccini’yi Anarken’ konseriyle devam ediyor.

İzmir İtalya Konsolosluğu iş birliği ile gerçekleştirilecek konserde İtalyan Operasının yükselen yıldızları soprano Gesua Gallifoco ve tenor Giuseppe Infantino, Alessandro Zilioli’nin piyanosu eşliğinde, La Boheme, Madam Butterfly, Altın Batı gibi operalarından seçilen aryalar seslendirecek.

Opera literatürüne ölümsüz eserler kazandıran Puccini, son eseri Trandot Operasını henüz tamamlamadan 29 Kasım 1924’de Brüksel’de vefat eder. Franco Alfano son iki sahneyi yazar ancak opera tarihinin bu çok sevilen eseri yıllar içinde hep farklı finallerle sahnelenir. 37. Uluslararası İzmir Festivali ve İzmir İtalya Konsolosluğu, tüm dünyada olduğu gibi ölümünün 100. yılında Puccini’yi bu konserle anacak.

KAYNAKİKSEV
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM