Cuma, Haziran 28, 2024

“Daha sağlam binalar yapıyoruz”

Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, Çiğli Yakakent’te yapımı süren Sirius Florida’nın depreme dayanıklı yapısıyla sağlam temeller üstünde yükseldiğini söyledi. Sirius Florida’nın mimari, zemin ve teknik alt yapı anlamında farklı bir konumda olduğunu belirten

Barış Öncü, 3+1 dairelerden oluşan C ve D bloklarının temel betonlarının döküldüğünü, projenin planlandığı şekilde ilerlediğini dile getirdi. Gerekli tüm statik hesaplamalar yapılarak toplamda 2 bin metreküplük C40 beton döktükleri bilgisini veren Öncü, 2+1 dairelerin temel çalışmalarına da yaz sonunda başlayacaklarını kaydetti.

İmar yönetmeliğinde önem katsayısı 1 alınmasına rağmen, katsayıyı 1,2 olarak belirlediklerini kaydeden Öncü, “İzmir’in birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle zemin etüdümüzü yeniden çıkarttık. Sirius Florida sağlam kaya zemin üstünde yer alıyor. Herhangi bir zemin iyileştirme çalışmasına aslında gerek yoktu. Buna rağmen mevcut statik inşaat değerlerimizi var olandan yüzde 20 daha kötü kabul ederek yeni bir planlama yaptık. Betonun en az C25 olması gerekirken betonu C40 olarak güncelledik. İmar yönetmeliğinde önem katsayısı 1 alınmasına rağmen, biz katsayıyı 1,2 olarak aldık. Daha fazla yük taşıyabilecek ve sağlam binalar yapıyoruz. Çünkü biz maliyeti bir kenara bırakarak insanların ölmeyeceği binalar yapmak istiyoruz. Projemizden daire almak isteyenlere sağlam evler sunmak istiyoruz. Amacımız insanların sevdikleriyle güvenle yaşayabilecekleri evler yapmak” diye konuştu.


“Sirius Florida’yı 2025 yılı sonunda sahiplerine teslim edeceğiz”

Sirius Florida’nın sağlamlığı kadar mimari özellikleri ve sosyal donatılarıyla da beğenildiğine dikkat çeken Öncü, şehir içi, şehir dışı ve hatta yurt dışından yatırımcıların ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Şu anda kaba inşaat aşamasındaki Sirius Florida’yı 2025 yılı sonunda sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Öncü, “Proje 5 blokta toplam 181 daireden oluşacak. 3 tip 1+1, 2 tip 2+1, ve tek tipte de 3+1 daireler bulunacak. Projenin ilerleyen sürecinde dubleks bahçe ve penthouse daireleri de beğeniye sunacağız. Daire içlerinde her detayı düşündük. Malzeme kalitesine ve kullanım kolaylığına önem verdik. Evlerde yerden ısıtma standart olacak asma tavan, lake kapaklı mobilyalar gibi insan hayatını kolaylaştırabilecek ayrıntıları bir arada planladık. Kapalı otoparkın da yer alacağı projede elektrikli araç şarj istasyonları da olacak. Sosyal tesisler anlamında da zengin alternatifler sağladık. Açık kapalı havuz, jimnastik salonu spor alanları yürüyüş yolları etkinlik alanları ve özel günler için kapalı havuz başında parti evi gibi alanlarla konut sahipleri sosyal anlamda da kaynaşma imkânı bulacaklar” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM