Cuma, Haziran 28, 2024

İSG Uluslararası Havalimanı’ndan 9 günlük tatilde yolcu rekoru

Dokuz günlük bayram tatili ve okulların yaz tatiline girmesi ile İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı yolcu ve uçuş sayılarında rekor kırdı. Türkiye’nin ikinci, Avrupa’nın dokuzuncu en yoğun havalimanı İSG Uluslararası Havalimanı, tatil dönüşü yaşanan yoğunlukla birlikte günlük yolcu ve uçak sayısında bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaştı. 23 Haziran’da havalimanından 132 bin 550 yolcu giriş ve çıkış yaparken, uçak iniş kalkış sayısı da 725 oldu.  Beklenen yoğunluk öncesinde havalimanında yolcu sirkülasyonunu rahatlatmak adına yapılan tüm hazırlık ve önlemlerin hayata geçirilmesi, misafirlere büyük rahatlık sağladı. Operasyon, güvenlik ve temizlik için yapılan ilave planlamalar, ek personellerin görevlendirilmesi ve terminal içerisinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları yolcuların işlem süreçlerini hızlandırdı ve sorunsuz bir şekilde kapılarına ulaşmalarını kolaylaştırdı. Dış hat pasaport kontrol noktalarında, güvenlik geçişlerinde ve E-pasaport banko alanlarındaki revizasyon çalışmaları ise uluslararası seyahat eden misafirler için yolculuğu kolaylaştırdı.


Dokuz günde 1 milyondan fazla yolcu kullandı

İSG’de bayram tatili süresince tüm zamanların en yüksek uçuş ve yolcu rakamlarına ulaşıldı. Tatili kapsayan 14-23 Haziran tarihleri arasında 7 bin 18 uçak trafiği gerçekleşirken 1 milyon 253 bin 657 yolcuya hizmet verildi.   Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatiliyle turizm sezonunun en yoğun döneminin yaşandığını ifade eden İSG CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, “Bu süreçte beklenen yoğunluktan misafirlerimizin etkilenmemesi amacıyla günler öncesinden iyileştirme hazırlıklarımızı tamamladık. İstanbul’a dönüşlerin pazar günü yoğunlaşmasıyla terminalimizde rekor hareketlilik gördük. Tüm zamanların uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldı. İstanbul Sabiha Gökçen’i Avrupa ve dünya genelindeki havalimanları arasında çok daha yukarılara taşıyacak stratejik hamlelerimiz devam edecek” dedi.


İSG, yolcu yoğunluğunda %13,2’lik artışla 2’nci sırada

2023 yılını 37,1 milyon yolcu rekoru il İSG, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’ne göre (ACI EUROPE) yılda 25 milyon ile 40 milyon yolcu ağırlayan ‘mega havalimanları’ kategorisinde, yolcu yoğunluğunda yüzde 13,2’lik artışla 2’nci sırada yer alıyor. 2’nci pistin artırdığı yolcu kapasitesiyle Türkiye turizmine önemli katkılar sunan İSG, 2024 yılı başından bu yana uluslararası 9 yeni hat açarak İstanbul’un küresel bağlantı ağını genişletti. Şehir içi ulaşım çeşitliliği ve merkezlere olan yakınlığıyla ‘şehrin havalimanı’ olarak adlandırılan İSG, 54 ülkede 40 iç hat ve 124 dış hat noktasına hizmet verirken genel olarak 164 destinasyonla güçlü bağlantılara sahip bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM