Pazar, Haziran 30, 2024

Türkiye ekonomi gündeminde bu hafta

Türkiye’de ekonomi gündeminde 24-28 Haziran haftasında oluşacak önemli gelişmeler belli oldu. Türkiye ekonomi gündemi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 24 Haziran Pazartesi günü,Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini açıklayarak başlayacak. Gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksini, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksini, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranını ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayacak. İç İşleri Bakanlığı (İB) ise İkamet İzinleri İstatistiklerini, Düzensiz Göç İstatistiklerini ve Geçici Koruma İstatistiklerini paylaşacak.


TÜİK, Motorlu Kara Taşıtlarının verilerini açıklayacak

TCMB, 25 Haziran Salı günü, Konut Fiyat Endeksini, Perakende Ödeme (PÖS) İşlemlerini, Zorunlu Karşılığa Tabi Katılım Fonlarını, Zorunlu Karşılığa Tabi Mevduatları, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK), Bankacılık Sektörü Kredi Bilgilerini, Bankacılık Sektörü Takipteki Alacaklar Bilgilerini, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB) Giriş-Çıkış Yapan Yabancı ve Vatandaşların verilerini açıklayacak. TÜİK, 26 Haziran Çarşamba günü, Motorlu Kara Taşıtlarının verilerini yayımlayacak. Yine aynı gün içinde TCMB, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. TÜİK, 27 Haziran Perşembe günü ise Ekonomi Güven Endeksini, Yıllık Sanayi Ürün (PRODCOM) İstatistiklerini açıklayacak. Yine aynı gün içinde TCMB, Menkul Kıymet İstatistiklerini, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak.


KTB, Yat İstatistiklerini yayımlayacak

Haftanın son iş günü ise TÜİK, Dış Ticaret İstatistiklerini ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini yayımlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kurulan ve Kapanan Şirketlerini, KTB, Yat İstatistiklerini, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) ise Türkiye Dış Borç İstatistiklerini, Hazine Garantilerine İlişkin İstatistiklerini, Kamu Net Borç Stoğu İstatistiklerini, Avrupa Birliği Tanımlı Genel Yönetim Borç Stoğu İstatistiklerini ve Kamu Kuruluşlarının Hazine Garantisiz Dış Borç İstatistiklerini paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM