Cumartesi, Eylül 28, 2024

Tarihi Agora’da Puccini aryaları

İzmir’in tarihi Agorası, İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin ölümsüz aryaları ile can buldu. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir İtalya Konsolosluğu iş birliği ile gerçekleşen konserde, İtalyan Operası’nın geleceği kabul edilen soprano Gesua Gallifoco ve tenor Giuseppe Infantino, piyanist Alessandro Zillioli eşliğinde Puccini aryalarını söyledi.

Konser öncesinde tarihi Agorayı tamamen dolduran dinleyicilere hitap eden İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, UNESCO’nun İtalyan Operası’nı Somut Olmayan Kültürel Miras kategorisine aldığını hatırlattı ve “Uzun yıllardır verimli iş birliğimizi sürdürdüğümüz İKSEV ile ölümsüz bestecimiz Puccini’yi ölümünün 100’üncü yılında aryaları ile anmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bianchi’nin tanıtımından sonra sahneye gelen soprano Gesua Gallifoco, tenor Giuseppe Infantino ve piyanist Alessandro Zillioli Pucci’nin bestelenmiş şiirleri, La Boheme, Madam Butterfly ve La Fanciulla del West operalarından sevilen aryaları seslendirdi. Dinleyicilerin dinmeyen alkışlarıyla tekrar tekrar sahneye gelen sanatçılar, finali Verdi’nin La Traviata operasından çok sevilen Brindisi aryası ile yaptı.


Moricone’nin büyülü müziği Çeşme Kalesi’nde yankılanacak

37. Uluslararası İzmir Festivali, 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü Çeşme Kalesi’nde yapılacak ‘Sinemanın Büyülü Tınıları – The Music of Ennio Morricone’ konseri ile devam edecek. Konser biletleri Biletix ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) ana gişeden alınabilir.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM