Çarşamba, Temmuz 3, 2024

İzmirli Emre Erdoğan İtalya’da tarih yazdı

Emre Erdoğan, İtalya’nın Capri adası – Napoli şehri arasıda yapılan 36 kilometre yarışı kazanan ilk Türk yüzücü oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün yüzme sporcusu Emre Erdoğan İtalya’nın Capri Adası’ndan Napoli kentine kadar olan 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek tarihe geçti. Bu sene 59’uncusu düzenlenen Capri- Napoli 36 kilometre (KM)  uzunluğunda yüzme maratonunda İzmirli sporcu, Emre Erdoğan’da yarıştı.  Capri Adası’ndan Napoli Körfezi boyunda 36 kilometrelik mesafeyi  8 saat 1 dakika 40 saniyede tamamlayan Erdoğan, Türkiye tarihinde Capri- Napoli 36 kilometre yarışını kazanan ilk yüzücü oldu.  

Başarılı yüzücü zaferle sonuçlandırdığı maratonun ardından, sosyal medya hesabı üzerinden deneyimlerini aktardı. Erdoğan, İtalya’da 59’uncusu düzenlenen Capri- Napoli 36 km uzunluğundaki yüzme maratonunu Türkiye tarihinde ilk kez kazanan yüzü olmaktan çok gurur duyduğunu söyleyerek, yanında olan herkese teşekkürlerini iletti. 

Öte yandan sporcu, 20 köprüden oluşan New York’un 47 kilometre uzunluğundaki Manhattan Adası parkurunu 7 saat 3 dakika 50 saniye ile yüzmüş ve Çanakkale, Marmaris, Datça ve Kaş gibi ulusal organizasyonlarda defalarca Türkiye şampiyonu olmuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM