Salı, Temmuz 2, 2024

Bakan Yumaklı: İzmir’de aktif yangın kalmadı

Dün Türkiye genelinde 30’u kırsal 14’ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı. Yangınların birçoğu ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. İzmir’in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerindeki yangınlarla mücadele ise sabaha kadar aralıksız devam etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İzmir’de 22 olmak üzere Türkiye genelinde toplamda 44 yangın çıktığını açıkladı. Yumaklı, İzmir’in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Aydın’ın Kuşadası ve Balıkesir’in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu ve Selçuk yangınında 350 hektar, Menderes yangınında ise 150 hektarın etkilendiğini belirtti.

Yumaklı, “Şu anda herhangi aktif bir yangınımız yok” açıklaması yaptı. Yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu da ifade eden Yumaklı, “Bütün bunların basit tedbirlerle, bu hale gelmesini engellemek mümkün. Sıcaklıkların yükselmesi, rüzgarların artması ve nemin çok düşük olması bu yangınlarla mücadeleyi güçleştiriyor ve önümüzdeki günler hatta temmuz ve ağustos ayları 15 Eylül’e kadar hepimiz alarm durumundayız. Biz vatandaşlarımızdan da bu yönde üstün bir hassasiyet bekliyoruz. Bu yangınlardan biri hariç, çıkma sebepleriyle alakalı halihazırda soruşturmalar devam ediyor. İzmir Menderes’teki çıkan yangın hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında. Çeşme yangını da bir sigara izmaritinden çıktı maalesef. Bu kişi de gözaltına alınmış durumda. İnsan unsuru birçok şeyi önleyebilecek konumdayken çok basit tedbirlerle bu hale gelmesini engelleyebilecekken, hala 2024 yılının haziran ayında orman yangınları konusunda hassas olunmasını konuşuyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM