Perşembe, Temmuz 4, 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kabinede 2 bakan değişti

T.C. Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre kabinede iki bakan değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı. Görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığı görevine ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Atama, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince yapıldı.


Kurum: 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya devam edeceğiz

Sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayımlayan Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım” ifadelerini kullanarak “Bizi bu şerefli göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin” dedi.


Prof. Dr. Memişoğlu: Var gücümle çalışacağım

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’da, sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle” ifadelerini kullanarak teşekkür mesajı yayımladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM