Perşembe, Temmuz 4, 2024

Uzay Kampı, dünya çocuklarını bilim ve eğlence ile buluşturuyor

Alanında dünyada ikinci, Türkiye’de ise ilk ve tek olan Uzay Kampı Türkiye, 24’üncü kuruluş yılında da dünya çocuklarını yaz kamplarında buluşturuyor. 20 ülkeden 7-16 yaş arası çocuk ve gençlerin katılacağı kamplar, eğlenceli ve eğitsel programlarla gerçekleştiriliyor. 24 yıllık tecrübesiyle eğitim ve eğlenceyi bir arada sunan Uzay Kampı Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında uygulamalı aktivitelerle bireysel gelişimi destekleyen yaz gelişim kampları 20 ülkeden katılımcıya unutulmaz deneyimler yaşatacak. Türkiye’de ilk kez, İzmir’deki Uzay Kampı Türkiye’de devreye alınan NASA’nın planladığı insanlı Ay uçuşları, Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü ile canlandırılacak.


Küresel bir arkadaşlık ortamı yaratıyor

Uzay Kampı Türkiye’nin uluslararası programları farklı ülkelerden katılımcılara küresel bir arkadaşlık ortamı da yaratıyor. Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle sunulan uluslararası yaz kampı programlarına Bulgaristan, Çin, Filipinler, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Romanya, Yunanistan, İtalya ve ABD gibi ülkelerin de olduğu 20’den fazla ülkeden katılımcı geliyor.

Yaz boyunca devam edecek programlar arasında; 9-15 yaş grubundaki öğrencilerin bireysel katılabildiği konaklamalı ‘Yıldızlar ve Gezegenler Macerası’ ve 7-10 yaş arası katılımcıların ebeveynleri ile benzersiz bir deneyim yaşayacakları konaklamasız ‘Yıldızlara Yolculuk Aile Kampı’ gibi seçenekler bulunuyor. Kamp, NASA tasarımlı astronot simülatörleriyle eğitim, Hurricane 360 VR ve Riot 3D simülatörüyle sanal gerçeklik ve 3D deneyimi, ‘Nesil Mars’ interaktif sergi alanında Mars keşfi, sihirli küre ile güneş sistemini tanıma, güneş teleskobu ve dijital planetaryum gibi birçok bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Uzay teknolojileri ile ilgili aktivitelerin yanı sıra sosyal aktivitelerle de zenginleştirilen 9-16 yaş grubundaki çocuklara özel Galaktik Yaz Kamplarında; yarışmalar, havuz aktiviteleri, kültür paylaşım gecesi ve barbekü partisi gibi eğlenceli etkinlikler de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM