Cuma, Temmuz 5, 2024

MAKFED, güçlerini makine imalatçıları için birleştirdi

Türkiye’nin sınırları olmayan dijital OSB’si sanayiplatformu.com, makine imalatı sektörünü tek çatı altında buluşturan Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) ile önemli bir iş birliğine imza attı. MAKFED’in ‘Firma Arama Portalı’ projesi kapsamında dijital çözüm ortağı olan sanayiplatformu.com, kendi bilişim alt yapısı üzerinden federasyon bünyesinde bulunan derneklere üye tüm firmaların tek bir portal üzerinde yer almasını sağlıyor. Yaklaşık 3 bin üye firmayı tek bir dijital alanda buluşturan bu portal, makine imalatı sektörünün tüm paydaşları için verimli bir kaynak olmaya aday. 

Makine imalatı sektörünün paydaşlarını dijitalde bir araya getiren yerli ve milli buluşma alanı sanayiplatformu.com, Türkiye Makine Federasyonu’nun (MAKFED) ‘Firma Arama Portalı’ projesinin dijital partneri oldu. sanayiplatformu.com’un bulut bilişim alt yapısının kullanıldığı portal sayesinde MAKFED çatısı altında bulunan 35 derneğin üyesi olan 3 bin firma, iş birliği içinde olduğu diğer firmalara rahatlıkla ulaşabilecek ve yeni ticari ortaklıklar kurabilecek. 


MAKFED için güvenilir bir çözüm ortağı olduk

MAKFED’in bu proje için sanayiplatformu.com’u seçmesinin çok önemli olduğunu dile getiren sanayiplatformu.com Kurucusu Lale Yumrukçal; “Makine imalatı, imalatçı ile tedarikçiyi buluşturma misyonu ile hareket eden platformumuzun ana sektörü konumunda. Dolayısıyla şu an Türkiye makine imalatı sektöründe faaliyet gösteren firmaların pek çoğu sanayiplatformu.com üyesi.  Platformumuzun sektördeki bu güçlü varlığı sayesinde MAKFED ile bir araya gelme fırsatımız oldu. Yapılan ikili görüşmeler sonucunda MAKFED, makfed.org çatısı altında hizmet verecek olan ‘Firma Arama Portalı’ projesini hayata geçirmek için platformumuzu seçti. Bu noktada sanayiplatformu.com olarak, hali hazırda mevcut alt yapımız ve dijital network alanındaki uzmanlığımız ile MAKFED için güvenilir bir çözüm ortağı olduk” dedi.


Güvenilir teknolojik alt yapısı Firma Arama Portalı’nın ihtiyaçlarına çözüm olacak

Sanayiplatformu.com’un en önemli paydaşlarının makine imalatçıları olduğunun altını çizen Yumrukçal, MAKFED portalına dijital çözüm ortaklığı yapan platformun sektöre kazandırdığı ayrıcalıkları şu sözlerle anlattı: “Makine imalatçıları, üretimleri esnasında kullandıkları alüminyum, bakır, bronz gibi demir dışı metaller ya da demir çelik ürünleri, genel ya da teknik hırdavat ürünleri ya da pek çok fason işçilik hizmetini alabilecekleri firmaları sanayiplatformu.com üzerinden bulabiliyor. En önemlisi de bağlantı sağlayabiliyor, talep ve teklif yönetimi ile tedarikçi havuzlarını genişletebiliyorlar. Makine imalatçıları bizim sistemimizi; görünürlük ve bilinirlik artışının yanı sıra yeni makinelerini ve inovatif işlerini sergilemek amacıyla kullanabiliyor. Ayrıca diğer üç ana sektördeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın almacı statüsünde aktif olarak yer alabiliyorlar. Sistem üzerinden çıktıkları talep formu ile bir anda pek çok farklı tedarikçiden teklif alıp değerlendirme imkânı buluyor, böylece hızlı ve verimli bir satın alma süreci sağlıyorlar. Yakın dönemde sistemi yurt dışına açtığımızda ise firmalar, yurt dışındaki makine talepleriyle de buluşacak ve iş hacimlerini artırma fırsatı bulacaklar.”


“Hedefimiz, Türkiye makine imalatı sektörünü bu portalda bir araya getirmek”

MAKFED için oluşturulan ‘Firma Arama Portalı’nın öne çıkan özellikleri hakkında bilgi veren Yumrukçal; “sanayiplatformu.com’un bulut bilişim alt yapısının kullanıldığı portalda, akıllı filtreleme özelliği ve çok gelişmiş bir arama motoru yer alıyor. Akıllı filtreleme ile NACE kodu, ürün kategorisi, dernek adı ve il kriterlerine göre filtreleme yapılabiliyor. Aynı zamanda arama motorundan ürün, dernek, firma ile arama yapmak da mümkün. Yani portal üzerinden Türkiye makine imalatçılarına ulaşmak isteyen herkes bu kriterler ile arama sağladığında odaklı şekilde ilgili firmalara ve bu firmaların iletişim bilgilerine ulaşabilecek. Buradaki temel hedefimiz, Türkiye makine imalatı sektörünü bu portalda bir araya getirmek” sözlerine yer verdi.


“Sektöre eşsiz bir kaynak sunacağız”

Sanayiplatformu.com ile yapılan iş birliğinin sektör için öneminden bahseden MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır; “Türkiye Makine Federasyonu olarak amacımız, Türk makine imalatı sektörünün diğer yan sektörlerle beraber ilerlemesine ve kalkınmasına katkıda bulunarak küresel rekabette güçlenmesinde etkin rol oynamak. Aynı zamanda sektörel kuruluşları geniş ve demokratik bir katılımla iş birliğine dayalı bir yöntem anlayışı içinde bünyemizde toplayarak üye dernekler ve onlara üye meslek mensupları arasındaki dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. MAKFED olarak, bu temel ilkeden yola çıkarak makine imalatı sektörünü kapsayıcı ve geliştirici nitelikte pek çok proje yürütüyoruz. ‘Firma Arama Portalı’ projesini de aynı hedefler doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Bu noktada MAKFED üyesi yaklaşık 35 derneğin üyesi olan 3 bin firmanın makfed.org sitesi üzerinden tek bir dijital alanda buluşması sektörümüz için çok büyük önem taşıyor. Çünkü portalımız hem makine imalatı sektörü hem yan sanayi hem de sektörün tedarikçileri ve alıcıları için verimli ve işlevsel bir kaynak. Aynı zamanda yurt dışından Türkiye makine imalatçılarına ulaşmak isteyen kurum, kuruluş ve firmalar için de tüm firmaların buluştuğu eşiz bir dijital platform. Federasyonumuz bünyesinde yer alan ve derneklere henüz üye olmamış olan makine imalatçısı firmaları da bu portala dahil etmeyi ve üye olarak aramızda görmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM