Pazar, Temmuz 7, 2024

Egepol International, uluslararası kalite sertifikasını kazandı

Egepol Hastaneleri bünyesinde faaliyet gösteren Egepol International, dünya çapında kabul gören bağımsız akreditasyon kuruluşu Joint Commission International (JCI) tarafından verilen uluslararası kalite sertifikasını almaya hak kazandı.

Türkiye’de JCI belgesini alan sayılı hastaneler arasında bulunmaktan gurur duyduklarını belirten Egepol Hastanesi Kurucu Başhekimi ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Nasır, bu başarının, her kademedeki Egepol ekibinin gösterdiği çabanın bir sonucu olduğunu söyledi.

14 ay süren bir akreditasyon süreci yaşadıklarını kaydeden Dr. Nasır, “Bu sürecin sonunda hasta güvenliği, hizmet kalitesi, teknik altyapı ve personel hizmetlerimiz, uluslararası standartlarla profesyonel bir ekip tarafından değerlendirildi” diye belirtti.


Dr. Nasır: Yurt dışından gelen hastalar için güven unsuru oluyor

JCI sertifikasının dünyanın her yerindeki hastaneler için belli bir kalite standardını ifade ettiğine dikkat çeken Dr. Nasır, “Bu aynı zamanda sağlık turizmi açısından da bir güven belgesi niteliği taşıyor. Bu belge uluslararası geçerliliğe sahip. Yurt dışında tedavi olmak isteyen bir herhangi bir hasta JCI web sitesine girerek akredite olan hastaneleri görebiliyor ve oradan seçiyor. Hangi branşlarda tedavi görmek istediğine karar verebiliyor. Bu belge, kurumların hasta güvenliği, klinik performansı, tıbbi cihazların yönetimi, çalışanların eğitimi ve kalite yönetimi gibi alanlarda yüksek standartları karşıladığını gösteriyor” dedi.


Dr. Küçükkaya: Sağlıkta kalite standardını sağlamak önemli

Dünya çapında sağlık alanındaki standartların yükselmesinin önemine işaret eden Dr. Murat Küçükkaya ise “Türkiye’de bir kurum JCI sertifikası aldığı zaman ülkem adına büyük bir mutluluk duyuyorum çünkü sağlık sektörü hata kabul etmiyor. Tıbbi hatalardan ötürü dünya genelinde birçok kayıp yaşanıyor. Sağlıkta belli bir hizmet altyapısı ve kalite standardını oluşturmak için atılan adımlar artık çok daha önemli. Sağlık çalışanlarının aldığı eğitimler ve sistemsel yapının devamlı bir gelişim ve yenilenmeye ihtiyaç var. Özellikle sağlık alanındaki teknolojiler baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Bu akreditasyonla birlikte sürdürülebilir kalite standartları da belirlenmiş oluyor” diye belirtti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM