Pazar, Eylül 22, 2024

MEB’den denklik yönetmeliğinde düzenleme

meb

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Denkliği Yönetmeliği 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte, yurt içinde milletlerarası ilköğretim veya ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan öğrenim belgesi ve diplomaların denklik işlemlerinde uygulanacak usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, başvuru ve gerekli belgeler denklik başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin, yurt içinde ve yurt dışındaki denklik merkezlerine başvurmaları gerekecek. Başvurular, e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilecek ve gerekli belgelerin asılları ibraz edilecek.

Belge Düzenleme ve İtiraz Mekanizması denklik belgesi, başvuru sahibinin belgelerinin doğruluğu kontrol edilerek düzenlenecek. İtiraz süresi, belgenin düzenlenme tarihinden itibaren üç ay olarak belirlendi.  

Ayrıca, diploma notu belirleme kriterleri ise yurt dışında örgün öğretim gören ve yurda dönen öğrencilerin diploma notları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenecek.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM