Çarşamba, Eylül 18, 2024

Milletin zaferi anıldı

Kanaat önderleri, iş ve eğitim dünyası 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  için şehitleri anarak mesaj yayımladı

Kanaat önderleri, iş ve eğitim dünyası 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin savunma sanayi yatırımlarına hız kazandırdığını ve 15 Temmuz yıldönümünde hazırlanan etkinliklerle şehitleri anarak milletin, devletin yanında duracaklarını aktardılar.


Elban: 15 Temmuz’a yakışır program hazırlamak istiyoruz

15 Temmuz’un ruhuna yakışır bir program hazırlamak istediklerini belirten İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Valiliğimizin sevk ve idaresinde, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını azami şekilde sürece dahil ederek, demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere, millî irademize sahip çıkan tüm vatandaşlarımızın dik duruşunu onurlandıran bir program hazırladığımıza inanıyorum. Bu vesileyle; millî bayramlarımız arasında ayrı bir yeri ve önemi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, tüm İzmirlileri Konak Atatürk Meydanı’nı doldurmaya, böylelikle bir kez daha, demokrasiye, millî birliğe ve beraberliğimize, her zaman ve her yerde nasıl sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstermeye davet ediyorum” dedi.


Eskinazi: Demokrasiye sonsuz bağlılığımızı paylaşıyoruz  

Türkiye’nin15 Temmuz 2016 tarihinde demokratik bir ülke olarak yoluna devam ettiğini söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri  (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ülkemizin bu sınavdaki başarısı tüm dünyaya örnek oldu.  Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcileri olarak bizler demokrasiye sonsuz bağlılığımızı paylaşıyoruz.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin demokrasiye bağlılığıyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için tüm gücüyle çalışmaya devam edecek.  Biz ihracatçılar, bu hedefe ulaşmak için 7 gün 24 saat üretmeye ve ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün ortaya koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine yükseltme hedefi doğrultusunda ihracatçılar olarak, Türkiye’nin tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olduğu mesajını güçlü bir şekilde vermeyi sürdürmekteyiz. Bu güçlü duruşumuz ihracatımızın sürekliliğini sağlamaktadır. Türk ihracatçıları, güçlü üretim altyapımız ve ihracatçı kimliğimizle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşmak için 365 gün 24 saat çalışıyor, dünyanın 245 ülke ve gümrüklü bölgesine ihracat yapıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutladığımız bu anlamlı günde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek koruyucusu olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.


Uçak: Türk ihracatçısı olarak, bizler de bu inancın ve kararlılığın bir parçasıyız

15 Temmuz gününe ilişkin açıklamalarda bulunan EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak “15 Temmuz, Türk milletinin canını ortaya koyarak demokrasiden yana kararlı bir duruş sergilediği, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir gündür. 15 Temmuz 2016 tarihinde emirleri yurtdışından alan FETÖ terör örgütüne, Türk halkı Kurtuluş Savaşı ruhuyla gerekli karşılığı verdi. Türk milleti, 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasiden vazgeçmeyeceğini, Cumhuriyet öncesi döneme dönmeyeceğini, kendi kaderini kendisinin tayin edeceğini tüm dünyaya net bir şekilde gösterdi. 15 Temmuz darbe girişiminin 8. Yıldönümünde demokrasimize bağlılığımızı bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz. Onların gösterdiği bu büyük kahramanlık, Türk milletinin bağımsızlık ve demokrasiye olan sarsılmaz inancının en güçlü ifadesidir. Türk ihracatçısı olarak, bizler de bu inancın ve kararlılığın bir parçasıyız.” sözlerine yer verdi.


Kestelli: Güçlü bir ülke bırakma gayesiyle devam edilecek

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “15 Temmuz 2016 gecesi Türk milleti hem korkunç bir kabusa hem de büyük bir zafere tanıklık etti. Devlet içindeki paralel yapılanmanın neticesi olarak karşımıza çıkan FETÖ kaynaklı hain darbe girişimi, milletimizin tüm dünyaya örnek olacak şekilde demokrasiye sahip çıkması ile bertaraf edildi. Halkımız, demokrasiye, iç huzura ve hukuk devletine sahip çıkmanın tarihte eşine ender rastlanan bir örneğini canı pahasına sergileyerek o karanlık geceyi aydınlattı. İnanıyorum ki bu ülke, milleti, tüm kurum ve kuruluşları ile her fırsatta demokrasimizi savunmaya, onun daha güçlü ve kalıcı olması adına aralıksız çalışmaya, gelecek nesillere refah içinde, huzurlu, güçlü bir ülke bırakma gayesiyle devam edecek. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.


Budak: Gelecek nesillere darbe girişimini unutturmamaya çalışıyoruz

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Demokrasi ve Milli Bilinç’ paneli gerçekleştirildi. Panelde değerlendirme konuşması gerçekleştiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “15 Temmuz hain darbe girişiminin bizlere yaşattığı en büyük travmalardan birisi sivillere silah doğrultulması oldu. O gece, tarihimizde kara bir leke olarak yerini aldı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla bizler de devletimize bağlı olmalıyız. Devletimizi yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin savunma sanayi yatırımlarına hız kazandırdığını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Darbe girişiminin ardından ülkemiz savunma sanayine daha fazla yönelerek uluslararası arenada temel aktörlerden birisi oldu. Bunun temelinde de tabi ki bilim ve eğitime verilen önem yatıyor. Bundan dolayı üniversitelere büyük sorumluluklar düşüyor. Teknoloji çağında var olmanın temeli bilimden ve eğitimden geçiyor. Biz de bu bilinçle bir yandan kaliteli eğitim verirken diğer yandan kampüsümüzdeki 15 Temmuz Anıtıyla gelecek nesillere bu hain darbe girişimini ve sonuçlarını unutturmamaya çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.


Ak: Milletimizin ve devletimizin yanında duracağız

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ kapsamında ana programını, Türkiye’nin ilk milli bayrak müzesi olan Buca’daki DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde gerçekleştirdi. Programda konuşan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, 15 Temmuz gecesi darbe girişimcilerine en güzel yanıtı milletin kendisinin verdiğini ifade eden Prof. Dr. Ak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi milletimizin ana karakteri bağımsızlıktır. Bu bağımsızlık ateşi bizi biz yapan, var olma gayemizdir. Milletimizin egemenlik haklarını koruduğu ve demokrasisine sahip çıktığı 15 Temmuz kalkışmanın yıldönümünde, bizler de hazırladığımız bir dizi etkinliklerle ihaneti hatırlatıyor; şehitlerimizi anıyoruz. DEÜ olarak, demokrasimize ve milli iradeye yönelik bu tür saldırılara karşı her zaman duyarlı ve tetikte olacağımızı, milletimizin ve devletimizin yanında duracağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.


Turunç: Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar

Millî değerlere sahip çıkmayı sürdüren İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü özel etkinliklerle anıyor. Serginin açılışında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise şunları söyledi: “Hain kalkışmada, milletimiz hedef alındı, ülkemiz hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz’da Türkiye hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de bir işgal girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz gecesi ve sabahında; milletimizin gücü, tankların, helikopterlerin ve uçakların gücünün önüne geçti. 15 Temmuz’da; vatanın birliği, milletin geleceği, devletin bağımsızlığı söz konusu olunca nasıl bir kader birliği içerisinde olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Evet, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına mâni olamayacaklar. Güçlü ve büyük Türkiye, mazlumların umudu olmaya devam edecek.”


Bilgen:  İGA ailesi olarak her yıl 15 Temmuz sergisi  düzenliyoruz

Sergideki açılış konuşmasında 15 Temmuz’da Türk milletinin yazdığı demokrasi destanını tüm dünyaya anlatmanın önemine değinen İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “Her yıl olduğu gibi 15 Temmuz sergisine İGA İstanbul Havalimanı olarak ev sahipliği yapıyoruz. İGA Ailesi olarak bizler de çalışmalarımıza, ülkemizin değerlerine, demokrasiye ve bağımsızlığa olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinlikler düzenliyor, millî mücadele ve bağımsızlık ruhunu toplumsal hafızada canlı tutmak için çaba gösteriyoruz. Sergimiz; toplumsal sorumluluğumuzun, ülkemize ve milletimize olan bağlılığımızın ve elbette şehitlerimize duyduğumuz minnetimizin bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM