Pazar, Eylül 8, 2024

Yunanistan da orman yangını alarmı

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı Sivil Koruma Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan Yangın Riski Tahmin Haritasına göre 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü çok yüksek yangın riski (4. kategori risk), Mora Yarımadası Bölgesi (Arkadia Bölgesi, Laconia Bölgesi, Messinia Bölgesi) ve Batı Yunanistan Bölgesi (Achaia Bölgesi, İlia Bölgesi) görülmektedir. 

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, sivil korumanın artırılması için ilgili yetkili devlet kurumlarının yanı sıra bahsi geçen alanlar hakkında Bölgeler ve Belediyeleri ‘Herhangi bir yangın olayına anında müdahale etmek için hazırlıklı olun’  uyarısı ile bilgilendirdi.

Sivil Koruma Genel Sekreterliği aynı zamanda vatandaşların özellikle dikkatli olmalarını ve açık havada kuru ot ve dalların yakılması veya temizlik artıklarının yakılması, daire testere, kaynak aletleri gibi kıvılcım oluşturacak makinelerin kullanılması gibi ihmal sonucu yangına neden olabilecek eylemlerden kaçınmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca yangından korunma mevsiminde tarlaların yakılmasının yasak olduğu hatırlatıldı. 


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM