Pazartesi, Eylül 16, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi 

Türkiye ve Avrupa’nın ekonomi gündeminde 22-26 Temmuz haftasında birçok veri ve istatistik yayımlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 22 Temmuz Pazartesi günü Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, TCMB Analitik Bilanço, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları istatistiklerini yayımlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise Tasarım İstatistikleri, Faydalı Model İstatistikleri, Marka İstatistikleri ve Patent İstatistiklerini paylaşacak. 23 Temmuz Salı günü TÜİK, Tüketici Güven Endeksi ve Hanehalkı Yurt İçi Turizm verilerini yayımlayacak. TCMB ise Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, TCMB Analitik Bilanço ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayacak. Aynı gün içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Teşvik İstatistiklerini paylaşacak. 


TÜİK, Süreli Yayın İstatistiklerini paylaşacak

TCMB 24 Temmuz Çarşamba günü, Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi, Elektronik Fon Transfer (EFT) Sistemi ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer (EMKT) Sistemi İşlemleri, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, TCMB Analitik Bilanço, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Sermaye Piyasası Kurulu ise Menkul Kıymet Yatırım Fonlarına/Emeklilik Yatırım Fonlarına/Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Günlük İstatistiklerini açıklayacak. 

TÜİK, 25 Temmuz Çarşamba günü Süreli Yayın İstatistikleri ile Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, Menkul Kıymet İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini yayımlayacak. 26 Temmuz Cuma günü ise TCMB, Zorunlu Karşılığa Tabi Katılım Fonları ve Zorunlu Karşılığa Tabi Mevduatları açıklayacak.


Eurostat’ın veri takviminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ise 22 Temmuz’da 2024 yılına ilişkin Devlet Borcu ve Hükümet Açığı istatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin Devlet Mali İstatistikleri yayımlanacak. Eurostat 23 Temmuz’da 2023 yılına ait AB Kurum ve Kuruluşlarının İstatistiksel Hesaplarını paylaşacak. 24 Temmuz’da ise 2023 yılına ilişkin Yıllık Sanayi Üretimi açıklanacak. Eurostat 26 Temmuz’da 2024 yılına ilişkin İkinci Sürüm Sektörel Hesaplar verilerini paylaşacak. Aynı gün içinde 2023’ün son çeyreğine ait denizcilik-nakliye verileri yayımlanacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM