Pazar, Eylül 8, 2024

Erdoğan: Belediyelerin SGK borçları tahsil edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına zam tartışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, ayrıca borcu olan belediyelerin borçlarının bakanlık tarafından tahsil edileceğini söyledi.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu dile getiren Erdoğan, “Emeklilerimizin yanında yer almak asli görevimizdir. Son 21 yılda emeklilerimizin hayat kalitesini yükseltecek adımlar attık. 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesini biz başlattık. Kamu bankalarımızın öncülüğünde emeklilerimize ödenen promosyon temin edildi. Gösterdiğimiz tüm bu çabalara rağmen Cumhurbaşkanınız olarak yaşadığınız tüm sıkıntıların farkındayım. Sorunları çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Biz meydanlarda söz verip sonra unutanlardan değiliz. Verdiği sözün arkasında dimdik duranlardan olduk. Bizden öncekilerin yaptıkları yanlışları tekrarlamamakta kararlıyız. Bu ülke meydanlarda vaat yarıştıranlardan çok çekti. Böyle bir hataya yeniden düşme lüksümüz yoktur. Amacımız ekonomimizi enflasyonu tetikleyecek kısır bir döngüye sokmadan vatandaşlarımızın kalıcı refahını artırmaktadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e emekli maaşları için ‘çağrı’ yaparak, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesin” diyen Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM