Pazar, Eylül 8, 2024

Ekonomi gündemi: 25 Temmuz

Türkiye’de 25 Temmuz Perşembe günü ekonomi ve siyaset alanında planlanan önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Üye Toplantısı’na katılacak.

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cizre-Silopi yolunda inceleme yapacak, Valiliği ziyaret edecek, İl Koordinasyon Toplantısı’na katılacak ve basın açıklaması gerçekleştirecek, Şırnak Belediye Başkanlığı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Şırnak-Van yolu şantiyesinde incelemede bulunacak, brifing alacak ve basın açıklaması yapacak.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

4- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı süreli yayın istatistikleri ile temmuz ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıklayacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı” kapsamında, “Adil Geçiş Liderlik Forumu” ile “Sosyal İçermeyi Sağlamak, Açlık ve Yoksulluğu Ortadan Kaldırmak için Nitelikli İş Yaratılması ve İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi” oturumlarına katılacak.

7- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı’na başkanlık edecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM