Pazar, Eylül 8, 2024

Polifarma halka arz için SPK’ya başvurdu

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olan ve yaklaşık 38 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan Polifarma, Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu iştiraki ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde halka arza hazırlanıyor.

1986 yılında faaliyetine başlayan, farklı ülkelerden alınmış GMP (Good Manufacturing Practices) sertifikasına sahip, yaklaşık 62 bin metrekare alan üzerine kurulu Tekirdağ-Ergene’deki üretim tesisinde toplam 16 farklı üretim hattında; PP/Cam/PVC serum, BFS, liyofilize ve enjektabl flakon, liyofilize ve enjektabl ampul, PFS, çok odacıklı parenteral beslenme ürünleri ile alüminyum tüp şişe alanında farklı formlardaki ürünleri aynı anda üreten Polifarma, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulundu.


“50’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Sağlık sektöründeki yolculuklarında ‘Önce Hayat’ mottosuyla yola çıktıklarını belirten Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu,“2023 yılı itibarıyla 50’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına bağlı olmak üzere halka arzı için ilk adımı attık. Halkımızı da şirketimize ortak etmekten büyük mutluluk duyacağız. Sürekli büyüme, daima artan verimlilik, daha çok istihdam ve ülke ekonomisine katma değer sağlama hedeflerimiz doğrultusunda, bütün paydaşlarımıza daha fazla değer üretebilmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Halka arzdan elde edecekleri geliri nasıl kullanmayı hedeflediklerini de anlatan Kumrulu, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: “Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan biri olup İSO Birinci 500 listesinde yer alan Polifarma olarak, halka arzımız sonrasında sermaye artırımından elde edeceğimiz gelirin yüzde 40 ila yüzde 50’sine tekabül eden bölümünü büyüme stratejimiz doğrultusunda gerçekleştireceğimiz yatırımlarımız için kullanmayı planlıyor, kalan kısmını ise işletme sermayesi ihtiyacımızı karşılamaya ve mevcut finansal borçlarımızın azaltılmasına ilişkin olarak değerlendirmeyi öngörüyoruz.”


2023 yılında 6,3 milyar TL  ciro

Bin 500’ü aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Polifarma, 2023 yılında 6,3 milyar TL ciroya ve yüzde 33 FAVÖK marjına ulaştı. Ar-Ge kasını güçlü tutmayı önemseyen Polifarma, 2022 ‘Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’nın sonuçlarına göre; ‘En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan’, ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten’, ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Çok Marka Alan’ ve ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Çok Kadın Personel İstihdam Eden’ şirketleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM