Cumartesi, Eylül 21, 2024

Ekonomi gündeminde yeni hafta

Ekonomi ve piyasa gündemi

Ekonomi gündeminde 29 Temmuz-2 Ağustos haftasında pek çok veri ve istatistik yayımlanacak. 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 30 Temmuz Salı günü Ekonomik Güven Endeksi ve Nüfus Projeksiyonları istatistiklerini paylaşacak. Öte yandan TCMB ise Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistikleri ve TCMB Analitik Bilanço verilerini yayımlayacak. 


TÜİK, Dış Ticaret Endekslerini yayımlayacak

TÜİK, 31 Temmuz Çarşamba günü Dış Ticaret Endeksleri, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Turizm İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Enerjisi Üretim-İletim İstatistiklerini paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da Merkezi Yönetim; Faaliyet Tablosu, Nakit Kaynak ve Kullanımları Tablosunu yayımlayacak. TCMB ise Aylık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1 Ağustos Perşembe günü Türk Boğazları Gemi Geçiş İstatistiklerini paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB, Menkul Kıymet İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. 2 Ağustos Cuma günü TÜİK, Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistiklerini yayımlayacak. TCMB ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak. 


Meclis toplantıları maratonu başlıyor

İzmir’de 29 Temmuz-2 Ağustos haftasında sanayi ve ticaret odalarının aylık olağan meclis toplantıları gerçekleştirilecek. 29 Temmuz Pazartesi günü Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapılacak. İzmir Ticaret Borsası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın aylık toplantıları ise 30 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek. İzmir Ticaret Odası’nın temmuz ayı olağan meclis toplantısı ise 31 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek.  

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 78. kuruluş yıldönümü kapsamında; Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması Ödül Töreni 30 Temmuz Salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Ödül töreninin ardından Evrim Ateşler sahne alacak. 57. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nda ödüle hak kazanan 2023 yılına ait eserlerin sahiplerine ödülleri verilecek.


Avrupa’nın veri takviminde neler var?

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) 29 Temmuz-2 Ağustos haftasına ilişkin yayımlanacak istatistikleri açıkladı. Buna göre, Eurostat 29 Temmuz’da 2023’ün dördüncü çeyreğine ait çevrimiçi iş birliği ekonomisi platformları aracılığıyla sunulan kısa süreli konaklama-bölgesel verilerini yayımlayacak. 31 Temmuz’da ise 2023’ün son çeyreğine ilişkin karayolu yük taşımacılığı verileri paylaşılacak. Eurostat, 2 Ağustos tarihinde ise 2024’ün mayıs ayına ilişkin sanayi cirosunu açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM