Cuma, Eylül 20, 2024

Altaş Peri Art Galeri’de sanatseverlerle buluşacak

Küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı Ödüllü Sanatçı Şemsi Altaş Alaçatı’da sanatseverlerle buluşacak. Altaş’ın, 1 Ağustos Perşembe günü Peri Art Galeri’de ‘Teşhir Nesnesi’ solo sergisi açılıyor. Serginin açılış kokteyli  1 Ağustos saat 19.30 da Alaçatı Peri Art Galeri’de yapılacak.

Sanatçı Şemsi Altaş, kişisel sergilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok sergide yer aldı. Altaş’ın başta 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü olmak üzere farklı sanat ödülleri bulunuyor. Ayrıca imgelem youtube kanalında sanatsal ve felsefi tartışmalar gerçekleştiren sanatçı; çalışmalarında imge, nesne ve arzu mesellerini ön plana çıkarıyor.  Altaş’ın ‘Teşhir Nesnesi’ isimli kişisel sergisindeki imgeler hem kendi sunuyor hem de yansıtıyor. İmgelerin sınırlandırılmış alanları da onu teşhir nesnesine dönüştürüyor. Sanatçının sanatsal ve düşünsel anlamdaki bu arayışları ‘Teşhir Nesnesi’ sergisinde izleyicisiyle buluşacak. 

Aynı zamanda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Şemsi Altaş, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Devlet Resim ve Heykel Yarışması Resim kategorisinde ‘Bağlı Düşler’ adlı eseriyle başarı ödülüne layık görüldü. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM