Pazartesi, Eylül 16, 2024

ABD başkanlık seçimlerine bilgisayar korsanı saldırısı

Google, İranlı bilgisayar korsanlarının hedefinin ABD’deki başkanlık seçimlerinin olduğunu açıkladı


NAZ TÜKEL

Google, İranlı bilgisayar korsanları tarafından, ABD’de gerçekleşen başkanlık seçimlerinin hedefte olduğu bir operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi. Mevcut ABD yetkililerinin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump ile ilişkili kişilerin e-posta hesaplarını hedef alındığını duyurdu.

CNN’in 15 Ağustos tarihli haberine göre, Google araştırmacıları, İran’ın İslam Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı bir hacker grubunun, Biden ve Trump ile ilişkili yaklaşık bir düzine kişinin, kişisel e-posta hesaplarına erişim sağlamaya çalıştığını açıkladı. Bu kişilerin arasında mevcut devlet yetkililerinin de olduğunu açıkladı. Bu girişimlere rağmen bilgisayar korsanları Biden, Harris, Trump ve her iki başkanlık kampanyasıyla ilişkili kişilerin hesaplarına girmeyi henüz başaramadı.

Google’dan gelen bu yeni bilgi, İran’ın 2024 başkanlık kampanyasıyla ilgili istihbarat toplama çabalarının ne kadar agresif olduğunu ortaya koyuyor. Bu hafta CNN ve diğer medya kuruluşları, şüpheli İranlı bilgisayar korsanlarının, uzun süredir Cumhuriyetçi bir operatif olan Roger Stone’un kişisel e-posta hesabını ihlal ettiklerini ve Trump kampanyasına sızmaya çalıştıklarını bildirdi.

Google ayrıca, İranlı bilgisayar korsanlarının ‘yüksek profilli bir siyasi danışmanın’ kişisel Gmail hesabına başarıyla eriştiğini doğruladı. Ancak bu kişinin Stone olup olmadığını açıklamadı. Google, temmuz ayı başlarında bu hacking faaliyetleri hakkında kolluk kuvvetlerine bilgi verdiğini ve yetkililerle iş birliğini sürdürdüğünü belirtti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM