Perşembe, Eylül 12, 2024

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmi Gazete’de

Resmi Gazete

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, İçişleri Bakanlığı çatısı altındaki Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilata yönelik atamalar çerçevesinde Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız görevden alınıp Bursa Valisi oldu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin emekli edilirken, yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Jandarma Genel Komutanı oldu. Ayrıca 16 kentin emniyet müdürü ile 18 kentin jandarma komutanı merkeze alındı. 23 kente yeni emniyet müdürü ve 26 kente yeni il jandarma komutanı atandı. Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir’in görev süresi uzatıldı.


Bakan Yerlikaya’dan tebrik mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, atamalarla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı terfi, atama ve emeklilik kararnamesi yayınlandı. Jandarma Genel Komutanlığı mensubu generaller ve albaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu emniyet müdürleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu amiral ve albayların atamaları yapıldı. Ataması yapılan komuta kadememize ve emniyet müdürlerimize yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM