Çarşamba, Eylül 18, 2024

Kamala Harris, ‘fırsat ekonomisi’ni tanıtıyor

Kamala Harris, ‘fırsat ekonomisi’ vizyonu çerçevesinde detaylı ekonomik stratejiler sunarak yeni bir ekonomik yaklaşım geliştirmeyi amaçlıyor


NAZ TÜKEL

ABD Başkan yardımcısı olan ve ABD başkanlık yarışında adaylığını koyan Kamala Harris kendisini yeni bir ekonomik vizyonla öne çıkarıyor. ‘Fırsat ekonomisi’ olarak adlandırdığı bu yeni odak, Harris’in Kuzey Carolina’daki mitingde, orta sınıfın ekonomik güvenliğini, istikrarını ve onurunu artırma taahhüdünü vurgulamasıyla tanıtıldı.

Lauren Aratani’nin The Guardian makalesine göre, Harris’in yeni ekonomik çerçevesi, Biden’ın pandemi sonrası 16 milyon iş yaratarak ve enflasyonu yüzde 3’ün altına çekerek sağladığı başarıların üzerine inşa edilmek isteniyor. Ancak Harris, bu kazanımlara rağmen birçok Amerikalının yüksek maliyetlerle mücadele ettiğini ve geride kaldığını kabul ediyor.

Harris konuşmasında, çocuk başına 3 bin 600 dolarlık çocuk vergi kredisi sağlama ve bebeklerin ilk yılında yeni bir 6 bin dolarlık kredi tanıtma gibi daha ayrıntılı ekonomik stratejilerini açıkladı. Ayrıca, konut maliyetlerini dört yıl içinde azaltmayı amaçlayan bir plan önerdi. Bu plan; 3 milyon yeni ev inşa edilmesini, başlangıç evleri için vergi teşvikleri sunulmasını ve ilk kez ev sahibi olanlar için peşinat desteğinin artırılmasını içeriyor.

Önerilerinin merkezinde, yüksek yaşam masraflarını hafifletmeyi ve enflasyonu kontrol altına almayı amaçlayan bir federal gıda ve market fiyatlarını aşırıya kaçma yasağı bulunuyor. Harris’in kampanyası, bu önlemleri Sosyal Güvenlik, Medicare’i güçlendirme ve eğitim, çocuk bakım ve konut maliyetlerini azaltma gibi daha geniş bir gündemin parçası olarak vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM