Perşembe, Eylül 12, 2024

Biden’dan demokratlara veda

Biden’ın duygusal veda konuşmasında demokrasiyi korumaya çağrı yaptı


NAZ TÜKEL

ABD Başkanı Joe Biden, Chicago’daki Demokratik Ulusal Kongre’de veda konuşması yaptı. Kızı Ashley tarafından tanıtılan görevden ayrılan başkan, kalabalıktan uzun bir süre alkış aldı ve “Teşekkürler Joe” tezahüratlarıyla karşılandı.

SkyNews haberine göre, Biden konuşmasında demokrasinin korunmasının önemine vurgu yaparak, partinin yaklaşan seçimler için adayı olan Kamala Harris’e destek çağrısında bulundu. Donald Trump’ı “kaybeden” olarak nitelendirdi ve ülkenin tarihindeki kritik bir noktada olduğunu belirtti.

Biden’ın yeniden aday olmamaya karar vermesi sonucunda Harris, partinin adayı olarak devreye girdi. Harris, Kasım ayında Trump’ı yenme sözü verdi. First Lady Jill Biden ise kocasının kararını övdü. Hilary Clinton, Harris’in liderliğine güvenini dile getirerek, Trump’a 34 ağır ceza davasıyla karşı karşıya olduğunu hatırlattı.

Demokratik Ulusal Kongre sırasında, Demokratik Parti’nin İsrail’in Gazze saldırısına verdiği askeri desteğe karşı protestolar gerçekleşti. Küçük bir grup polisle çatıştı ve dört kişi gözaltına alındı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM