Çarşamba, Eylül 18, 2024

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın etkinlik takvimi dolu dolu

Bu yıl 93’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak. Fuarın sloganı ‘zamanın ötesine geçiyoruz’ oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, FOLKART ana sponsorluğunda ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) organizasyonuyla gerçekleştirilecek fuarın bu yıl ki teması ise ‘teknoloji’ olarak belirlendi.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Atlas Pavyonu’nda büyük bir dijital deneyim sergi alanı oluşturduklarını söyledi. Alıcı, “Ziyaretçilerimiz bu alanda yapay zekayı, 3D animasyonları, spor aktivitelerini, artırılmış gerçeklik duvarlarını, dijital interaktif ebru sanatını ve Türkiye’de tek olan uzay kampının sanal gerçeklik gözlüğüyle ayda yürüyüş deneyimini keşfedecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları iş birliğiyle ulusal ve uluslararası robotik sistem programlarını da çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bu programlar, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İzmirlilerle buluşacak. 93 ülkeden gelen yaklaşık üç bin yarışmacıyı misafir edeceğimiz Dünya Robot Olimpiyatları, 2024 hakkında buradan bilgi alabilecekler. 7-15 yaş arası çocuklar, hava gücüyle dönen makine atölyesiyle temel havacılık prensiplerini keşfetme fırsatı bulacaklar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, bilim kahramanları iş birliğiyle ulusal ve uluslararası robotik sistem programlarını da çocuklarımızla buluşturuyor” dedi.


Ziyaretçiler konserlerle coşacak

Konukların özel olarak oluşturulan gençlik alanında her gün farklı simülasyon oyunları oynama, dans gösterilerini izleme, birçok teknolojik etkinliğe katılma fırsatı bulacaklarını aktaran Alıcı, “Ayrıca 11 gün boyunca teknoloji temamıza uygun gösteriler ve kortejler de gerçekleştirilecek. Post-modern kostümleriyle yürüyen kortejler, fuarımızın ilgi çekici unsurlarından olacak. Transformers kostümlü robotik maskotlar, fuar boyunca Kültürpark’ta yürüyerek ziyaretçilerin, özellikle çocukların fotoğraf çekinebileceği etkinlikler düzenleyecek. Türkiye’nin en iyi sokak dansçıları, kıyasıya mücadele edeceği Türkiye Street Dance Finali, bir Eylül’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak. Dopdolu bir konser programımız var. Konserlerin ilki, fuarın ilk günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mert Demir konseriyle başlayacak. Teoman, Hayko Cepkin, Hande Yener gibi sevilen müzisyenler, tüm konserlerimizde konuk olacak. Coşkumuz, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 102. yılında Haluk Levent konseriyle zirveye çıkacak” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM