Çarşamba, Eylül 18, 2024

Türkiye’de yazın son haftası gündem yoğun

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’de ağustos ayının son haftasında gündem dolu dolu geçecek. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü, ülke genelinde coşkuyla kutlanacak. Öte yandan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 93’üncü kez 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuar 30 Ağustos’ta açılacak ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğu için etkinliklerle çakışmaması adına açılış töreni 31 Ağustos’ta yapılacak. Ağustosun son haftasında İzmir’de odaların aylık olağan meclis toplantıları da gerçekleştirilecek. İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ağustos ayı meclis toplantısı 26 Ağustos’ta yapılacak. İzmir Ticaret Borsası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın aylık toplantısı ise 27 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek.


Dış Ticaret İstatistikleri 28 Ağustos’ta açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 26 Ağustos Pazartesi günü Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ve İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı verilerini yayımlayacak. TÜİK, 27 Ağustos Salı günü Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri ile Hanehalkı Bilişim Teknolojileri (BT) Kullanım Araştırmasını paylaşacak. TÜİK, 28 Ağustos Çarşamba günü Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak. TCMB ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını yayımlayacak. 29 Ağustos Perşembe günü TÜİK, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Ekonomik Güven Endeksini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB ise Menkul Kıymet İstatistikleri, Aylık Para ve Banka İstatistikleri, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak.


AB’nin ekonomi gündeminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) 26 Ağustos-8 Eylül tarihlerindeki veri takvimini yayımladı. Buna göre, Eurostat 26 Ağustos’ta Avrupa Birliği’nin (AB) 2024 yılının 2’nci çeyreğine ilişkin uluslararası mal ticareti verilerini açıklayacak. 27 Ağustos’ta ise Eurostatistics’in ağustos sayısını yayımlayacak. 28 Ağustos’ta ise Eurostat, yılın ikinci çeyreğine ait AB’nin Rusya ile uluslararası ticareti istatistiklerini paylaşacak. 30 Ağustos’ta yılın temmuz ayına ilişkin işsizlik verilerini yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM