Cumartesi, Eylül 14, 2024

Türk Telekom’dan, sürdürülebilir çözümler sunan girişimlere destek

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom, 10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sunarak yenilikçi girişimlerin dünyaya açılmasında köprü rolü üstleniyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uygun davranacağına dair taahhüt veren Türk Telekom, geleceği iyileştiren teknoloji anlayışını yenilikçi girişimlere aktarıyor. Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures ve Türk Telekom Ventures PİLOT ile yenilikçi girişimlere en kapsamlı imkanları sunan Türk Telekom, daha yeşil bir gelecek için sürdürülebilir çözümler üreten girişimlere destek veriyor.


“Çevre dostu teknolojiler alanında önemli adımlar attık”

Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımlarla ve E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projeyle çevre dostu teknolojiler alanında önemli adımlar attıklarını ve yenilikçi girişimleri destekleyerek yarınların şekillenmesine katkı sunduklarını belirten  Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişim Sermayesi Şirketimiz Türk Telekom Ventures ile yatırım yaptığımız ve PİLOT hızlandırma programımıza dahil ettiğimiz yenilikçi girişimler, değer yaratacak teknolojiler üretirken çevreci çözümleriyle geleceği iyileştirecek önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. PİLOT’a dahil ettiğimiz Some Carbon, Workybe, Blok-Z, Optiyol çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan çözümler sunarken TT Ventures GSYF ile yatırım yaptığımız Evreka ise atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini dijitalleştirmeye odaklanıyor. Türkiye’yi teknoloji alanında küresel ölçekte öne çıkaracak girişimlerimizin aynı zamanda dünyaya değer katacak ve geleceği iyileştirecek amaçlara hizmet etmesine özen gösteriyoruz” diye konuştu. 


“Sektöre öncü uygulamalar geliştirmeyi önceliklendirdik”

Telekom Ventures PİLOT girişim hızlandırma programı ile girişimleri destekleyip sonrasında hem yatırım yaptığını hem de Türk Telekom ile sinerji ve iş birlikleri alanlarını destekleyerek sektöre öncü uygulamalar geliştirmeyi önceliklendirdiklerini dile getiren Özhan, “Türkiye’yi teknoloji alanında küresel ölçekte öne çıkaracak girişimlerimizin aynı zamanda dünyaya değer katacak ve geleceği iyileştirecek amaçlara hizmet etmesine özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM