Pazartesi, Eylül 16, 2024

Kacır: Denizlerde de büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin gemi ve denizaltılarında kullanılan milli sistemlerin ayrıntılarını paylaştı.   Türkiye’nin vatan savunmasında kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefiyle, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Bakan Kacır şu ifadelerde bulundu:  “Milli Teknoloji Hamlesi ile Mavi Vatan’a güç katıyoruz. Gemilerimizde ve denizaltılarımızda millî sistemlerimiz var. Türkiye’nin bilim ve teknoloji öncüsü TÜBİTAK, geliştirdiği yerli ve milli sistemlerle vatan savunmasına ve denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizin korunmasına büyük katkı sağlıyor. Kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefiyle, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi ile Mavi Vatan’da Tam Bağımsız Türkiye.”

Bakan Kacır,  mavi vatan savunmasındaki; denizaltı taktik simülatörü, Müren savaş yönetim sistemi, su üstü elektronik destekleme sistemi, taşınabilir atış kontrol birimi, denizaltı batarya izleme sistemi, denizaltı intersept batarya sistemi, torpidoya karşı taktik simülatörü, manyetik iz ölçüm giderme sistemlerinin detaylarını şöyle aktardı: 


Denizaltı taktik simülatörü 

Keşif, gözetleme, sızma, angajman gibi çeşitli eğitim senaryolarının farklı saha ve koşullarda icra edilmesini sağlayan yüksek sadakatli ve gerçek zamanlı bir sistem. 


Müren savaş yönetim sistemi

Denizaltılarımızda hedef tespit, takip, sınıflandırma, iz yönetimi ve hedef hareket analizi, milli torpidomuz AKYA dahil modern ağır torpidolar ateşleme ve güdebilmeyi sağlıyor. 


Su üstü elektronik destekleme sistemi

Su üstü platformlar için yoğun tehdit ortamında yön kestirimi yapabilme kabiliyeti. 


Taşınabilir atış kontrol birimi

Torpidoları platformdan bağımsız ve ateşleme imkanı sunan taşınabilir atış kontrol sistemi. 


Denizaltı batarya izleme sistemi

Batarya hücrelerinin gerçek zamanlı olarak sıcaklık, gerilim ve akım değerlerinin anlık izlenmesini sağlıyor. 


Denizaltı intersept batarya izleme sistemi

Aktif sonar transmisyonlarının tespit, analiz ve konumlandırmasını gerçekleştiriyor. 


Torpidoya karşı taktik simülatör

Torpido tehdidi altında akustik aldatıcı/karıştırıcılarla savunmayı sağlayan taktiklerin geliştirildiği simülasyon. 


Manyetik iz ölçüm ve giderme sistemleri

Deniz mayınlarına karsı korunma amacıyla gemilerimizin manyetik alanını baskılayan ve güvenli seviyeye indirgeyen gemi üstünde ve karada yer alan teknolojiler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM