Çarşamba, Eylül 18, 2024

İZİKAD, kadın girişimciler için yeni projelerle devam ediyor

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) yaz sezonunun ardından yeni faaliyet dönemine hızlı giriş yapacak. Yeni projelerin hazırlığında olan Dernek farklı fonlardan yararlanarak kadın girişimcilere katkı sağlamaya devam edecek. İZİKAD eylül ayı üye toplantısı Swissotel İzmir’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, yaz döneminin ardından faaliyetlerine sürdürülebilir projelerinin yanında yeni projelerle devam edeceklerini söyledi.

İZİKAD olarak girişimci kadın sayısının artması ve kadınların iş ve sosyal hayatta daha görünür olması için mücadele ettiklerini belirten Erten, “Bugüne kadar bu yönde önemli projeleri hayata geçirdik. Yaz dönemini de yeni projelerimize hazırlanarak verimli bir şekilde değerlendirdik. AB fonları başta olmak üzere birçok fondan yararlanarak projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. İzmir’e değer katmaya, daha çok kadını girişimci yaparak iş dünyasına kazandırmaya kararlıyız. Yeni dönemde İZİKAD için çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz” dedi.


Akdeniz Havzası Stratejik Ortaklık Merkezi kurulacak

Ege Serbest Bölgesi’nde 22 Ekim tarihinde Özel Sektörde WEP’s Buluşmalarının ikincisini yapacaklarını dile getiren Erten, eylül ve ekim aylarında yurt içi ve yurtdışında yoğun programlara katılarak İZİKAD’ı farklı platformlarda temsil etmeye devam edeceklerini kaydetti. Yeni dönemde Akdeniz Havzası Stratejik Ortaklık Merkezi’nin İzmir merkezli olarak kurulması için çalışmaların hız kazanacağına işaret eden Erten, İspanya, Tunus, Mısır, Ürdün ve Malta’dan güçlü kadın derneklerinin proje ortağı olarak yer olacağı bu proje ile Akdeniz Havzasındaki ülkeler arası ticaret hacminin artması ve kalıcı bağlantılar sağlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

KAYNAKİZİKAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM