Perşembe, Eylül 19, 2024

Arkas ünlü ressamların eşsiz eserleri İzmir’e getiriyor

Arkas Holding İzmirde kültür sanat alanında yaptığı önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir için dünya çapında ses getirecek bir başarıya imza attı. erhangulenc.com’da yayımlanan haber göre, Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarının başında yer alan bir grubu yöneten Arkas, dünyadaki sanat merkezleri ile Türkiye’den Koç ve Sabancı gibi devlere ait müzeleri geride bırakarak Paris’teki dünyaca ünlü müze ve kütüphane Centre Pompidou’da sergilenen Picasso gibi ünlü ressamların eşsiz eserlerini İzmir’e getirme konusunda Fransız yetkililerle anlaştı. 


Eserler Mistral İzmir’de sergilenecek

Önümüzdeki yıl bakım ve onarıma girecek müzede sergilen eserler, Ankara Caddesi üzerinde bulunan Mistral İzmir’de Arkas’ın daha önce satın aldığı batar katta oluşturulacak merkezde sergilenecek. 4 yıl boyunca İzmir’de kalacak eserleri, görmek için İzmir’e Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden sanatseverin gelmesi bekleniyor. 

Ailesinin kökeni Fransa’nın Marsilya kentine dayanan ve Fransızların dünyada çok önemli kabul edilen 3 devlet nişanına sahip olan Lucien Arkas, Paris’te Centre Pompidou’da yer alan eserlerin İzmir’de sergilenmesi için girdiği yarışı kazandı. Merkezin 4 yıl boyunca bakım onarıma girecek merkeze Türkiye’den Koç ve Sabancı Ailesine ait müzelerin yanı sıra dünyadan da birçok müze talip olmuştu.  Paris’in ikonik yapılarından Centre Pompidou, adını 1969 ile 1974 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Georges Pompidou’dan alıyor. 1977 yılında hizmete açılan Centre Pompediu, Matisse ve Kübist öncüler Picasso ve Georges Braque gibi büyük sanatçıların eserlerinin yanı sıra Fovizm, Kübizm ve Sürrealizm gibi sanat akımlarının ortaya çıkışına yol açan önemli parçalara ev sahipliği yapıyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM