Perşembe, Eylül 19, 2024

GİFED’den Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı: AWOLE

Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Oya Eroğlu liderliğinde ve GİFED Yönetim Kurulu’nun desteğiyle ‘Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı’ (AWOLE) kuruldu. Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerdeki kadın girişimcilerin küresel ekonomideki etkisini arttırmayı ve iş birliği fırsatlarını genişletmeyi hedefleyen bu İttifak, stratejik bir platform olarak hayata geçirildi.


Bölgesel ihtiyaçlara yönelik stratejik hedefler

AWOLE, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerde faaliyet gösteren kadın girişimci derneklerini bir araya getirerek, bu bölgelerin ekonomik ve sosyal dinamiklerine uygun stratejiler geliştirmeyi amaçlıyor. İttifakın öncelikli hedefleri arasında kadın girişimcilerin finansmana erişimini sağlamak, pazar engellerini aşmalarına yardımcı olmak ve mesleki becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak bulunuyor. Aynı zamanda, uluslararası ticaret fırsatlarını arttırmak ve yeni pazarlara girişte rehberlik sağlamak da temel amaçlar arasında yer alıyor.


Kadın liderlerin gücünü küresel düzeyde arttıracak

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, AWOLE’nin iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi ve kadınların ekonomik karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasını sağlamayı hedeflediğini belirtti. Eroğlu, bu çerçevede stratejik savunuculuk yoluyla yerel ve uluslararası politikaları etkilemenin ve kadın girişimcilerin haklarını savunmanın ittifakın öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Farklı kültürlerden kadın girişimcileri bir araya getiren AWOLE, sadece iş birliği fırsatlarını arttırmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel alışverişi teşvik ederek karşılıklı anlayışı geliştirmeyi amaçlıyor. Eroğlu, “Kültürel zeka ile desteklenen bu iş birliği, sınır ötesi ticaret ve inovasyonun kapılarını aralayarak kadın girişimciler için uluslararası başarıya giden yolda önemli bir adım olacak. Kadın liderlerin küresel ekonomideki gücünü arttırmayı hedefleyen AWOLE’nin, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasında önemli bir rol oynaması planlanıyor” dedi.


İttifak üyeleri: 17 ülkeden kadın girişimci dernekleri

AWOLE, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kuzey Makedonya, Romanya, Moldova, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Özbekistan’dan kadın girişimci derneklerini bir araya getiren uluslararası bir platform olarak faaliyet gösterecek.


GİFED üyesi dernekler katkı sunacak

Türkiye’den ise AWOLE’ye, GİFED üyesi olan Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD), İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER), Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER), Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) katkı sunacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM