Perşembe, Eylül 19, 2024

Ekonomi gündeminde yeni hafta

Küresel piyasalar

Türkiye’de ve Avrupa Birliği’nde 16-20 Eylül haftasında pek çok veri ve istatistik yayımlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 16 Eylül Pazartesi günü Hizmet Üretim Endeksi, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve Ücretli Çalışan İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu paylaşacak. 17 Eylül Salı günü TÜİK, Hayvancılık İstatistikleri, Uluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri ve Konut Satış İstatistikleri verilerini açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise Konut Fiyat Endeksi ve Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcunu yayımlayacak. TÜİK, 18 Eylül Çarşamba günü 2021-2023 yıllarına ait Hayat Tabloları verilerini paylaşacak. 

TCMB de Kısa Vadeli Dış Borç İstatistiklerini açıklayacak. TCMB, 19 Eylül Perşembe günü Uluslararası Yatırım Pozisyonu, Menkul Kıymet İstatistikleri, Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini yayımlayacak. 20 Eylül Cuma günü TÜİK, Tüketici Güven Endeksi, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve Tarımsal Girdi Fiyat Endeksini açıklayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aynı gün içinde Kurulan ve Kapanan Şirketler istatistiklerini paylaşacak. 


Eurostat duyuru takvimini yayımladı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) 16-29 Eylül tarihleri arasındaki duyuru takvimini paylaştı. Buna göre, Eurostat 16 Eylül’de temmuz ayına ilişkin uluslararası mal ticareti ve yılın ikinci çeyreğine ilişkin işgücü maliyet endeksini paylaşacak. Eurostat, temmuz ayına ilişkin işletme kayıtları ve iflaslar verilerini açıklayacak. 18 Eylül’de Eurostat, ağustos ayına ait enflasyon (HICP) verilerini, 19 Eylül’de ise temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesini yayımlayacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM