Perşembe, Eylül 19, 2024

“Altın yatırımcısı hiçbir zaman kaybetmez”

MERT UYGUNER

Altın, piyasadaki dalgalanmalar ve iç-dış piyasayı etkileyen kurdaki değişimlere rağmen yatırımcılar için güvenilirliğini koruyor. Tercih nedenlerinden en önemlisi ise uzun vadede sağladığı yüksek getiri ve istikrarlı bir çizgide ilerlemesi. Altın, merkez bankalarının faiz indirim sürecinde olması nedeniyle yatırımcıların gündemine oturmuş durumda. 

Altının değerli bir yatırım aracı olduğunu belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, yatırım araçları içerisindeki en güvenilir olarak altının görüldüğünü belirtti. Buyrukçu, döviz cinsi para ya da bono gibi riskli yatırımlar yerine fiziki altının ilerleyen zamanda uzun vadede yatırımcısına her zaman artı değer kattığını vurguladı. Buyrukçu, “Altın yatırımcısı hiçbir zaman kaybetmez” dedi.


“Altın yatırımcısı değerli bir yatırım yapıyor”

Altın fiyatlarındaki yükseliş durumunu cuma gününden beri yukarı doğru tırmanışta olduğunu belirten Buyrukçu, ”Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararları ile birlikte dünya bankalarında, geçen hafta ons altında çok belirgin bir yükseliş oldu. Altında fiyat artışını dolarda etkiliyor. Dolar birazcık daha kıpırdarsa altında yukarıya doğru hareketlenme yaşar” diye konuştu. Buyrukçu, ”Altın yatırımcısı, fiziki altın yatırımcısı için söylüyorum her zaman için çok değerli bir yatırım yapıyor. Uzun vadede altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşları bu yatırıma teşvik edebiliriz” ifadesini kullandı.


En yüksek yatırım gram altına

Altın yatırımında da fiyat faktörünün altın çeşitleri arasında seçim nedeni olduğunu belirten Buyrukçu,  en çok gram altına yatırım yapıldığını aktardı. Ziynet gruplarının ise gram altını takip ettiğini söyleyen Buyrukçu, ancak düğün sezonlarında yüksek rağbet gören ziynet grubuna, bu sene yeterince eğilim olmadığını belirtti. Buyrukçu, ”Bu sene düğün sezonu yaşamadık. Gurbetçi vatandaşlarımız doğru düzgün Türkiye’de para harcamadılar. Paraları Türkiye’de kıymetli değil diye çok fazla bir altına eğilim olmadı. Düğünler de bu sene sayı olarak azaldı. İnsanlar masraftan kaçındığı için düğün dernek işlerine girmediler. Bu yüzden bu sene kuyumcular olarak düğün sezonunda beklediğimiz satışları gerçekleştiremedik ” ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM