Cuma, Eylül 20, 2024

Manisa’da suyun geleceği konuşuldu

Manisa Su Çalıştayı’nın ikinci bölümünde çözüm önerileri tartışıldı


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile birlikte ‘Manisa Su Çalıştayı’ düzenliyor. İl genelindeki kuraklık ve su kıtlığı riskine karşı su verimliliğinin sağlanmasına yönelik yapılan çalıştayın açılışı gerçekleştirildi. Yapılan açılışın ardından, ikinci bölümü tematik konuların belirlenmesi, çalışma masalarının oluşturulması ve çözüm önerileri ile devam etti. Oluşturulan tematik masalar tarafından belirlenen sorulara dair çözüm önerileri hazırlandı. Taslak sonuç bildirgesinin hazırlanması için kurul tarafından çalışmalara başlandı.

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı ve Profesör Dr. Hüseyin Erdem Güngör moderatörlüğünde yapılan ikinci bölümde Prof. Dr. Hülya Boyacıoğlu, Prof. Dr. Özlem Yağbasan, Prof. Dr. Neval Baycan, Doç. Dr. Ahmet Burak Büyükcivelek, Doç. Dr. Adile Melis Somay Altaş, Doç. Dr. Harun Aydın, Doç. Dr. Sevim Seda Yamaç, Doç. Dr. Bedri Kurtuluş, Dr. Orkide Minareci, Dr. Çağdaş Sayır, Dr. Özgür Avşar da yer aldı.


Önce sorular belirlendi, sonra çözüm önerileri hazırlandı

İlk olarak katılımcılar, ‘Manisa’nın Su Kaynakları ve Su Yönetimi’, ‘Sanayide Su ve Atıksu Yönetimi’, İçme Suyu ve Kullanma Yönetimi’, ‘Atıksu ve Arıtma Çamurları Yönetimi’, ‘Tarımda Su Yönetimi’, Yeraltı ve Yerüstü Sularının Yönetimi’, Tüketim Alışkanlıkları ve Su Yönetimi’, ‘Gediz Nehir Havzası Entegre Yönetimi’, ‘Geleneksel Olmayan Su Kaynakları’ ile ‘Su İsrafı ve Kıtlığı’ üzerine sorularını belirledi. Belirlenen 57 soru üzerinden oluşturulan tematik masalar çözüm önerileri üzerine çalıştı. Çözüm önerilerinin sunulmasının ardından taslak sonuç bildirgesinin hazırlanması için kurul tarafından çalışmalara başlandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM